Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Szövetséget kötött a Momentummal Hadházy, Szabó és Szél


A bejelentés a Kossuth téren 2020. november 12-én.
A bejelentés a Kossuth téren 2020. november 12-én.

Innetől formálisan is együttműködnek.

Hadházy Ákos, Szabó Szabolcs és Szél Bernadett szövetséget kötöttek a Momentummal, ezt a Kossuth téren jelentették be.

A három független képviselő már korábban megalakította a Tisztességgel és Bátorsággal Magyarországért Szövetséget, ez a csoport lépett szövetségre a párttal.

Ez azt jelenti, hogy innentől formálisan is együttműködik a két szervezet. Az érintettek elmondták, hogy a korábban is előfordult, hogy közösen dolgoztak azonos célokért, most ezt intézményesítették.

Fekete-Győr András szerint a kormány nem készült fel a járvány második hullámára, ezért különösen fontos most az összefogás. A három említett képviselő pedig az elmúlt években "sokkal többet tett le a nemzet asztalára, mint a 133 gyáva fideszes".

Szél Bernadett a fenntarthatóságot képviseli, Szabó Szabolcs az oktatást, Hadházy Ákos pedig az átláthatóságot, ezért együtt akarnak dolgozni velük. Arról viszont Fekete-Győr András szerint később érdemes beszélni, hogy 2022 után pontosan kinek milyen szerepe lesz.

Szabó Szabolcs szerint ez egyfajta stratégiai megállapodás, mivel a céljaik közösek a Momentummal: "hogy egy normális, élhető, működő Magyarországot teremtsünk".

Szél Bernadett szerint az ilyen szövetségek akkor működnek, ha értékalapúak, ezért ideje volt már.

Hadházy Ákos azért is tartotta fontosnak ezt a szövetséget, mert a pártok közül leginkább a Momentum érti meg, hogy a korrupció megakadályozásáról nem elég beszélni. Szerkesztőségünknek elmondta még, hogy más ellenzéki pártokkal sem kizárt az együttműködés, de eddig is a Momentummal tudtak a legjobban közösen dolgozni.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG