Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Hogy változtatta meg egy családanya és egy budapesti sürgősségi orvos életét a Hamász Izrael elleni támadása?


Az Izrael elleni Hamász-támadás egy kibucban érte, magyar férjét elhurcolták és túszként tarják fogva – a 38 éves Lisaj Lavi interjút adott a Szabad Európának, ahogy az Izraelben született, de Magyarországon élő Shemesh Assaf, a Honvédkórház sürgősségi osztályának részlegvezető főorvosa is. Ő visszatért Izraelbe, hogy önkéntesként egy kórházban segítse a gyógyító munkát.

A cikkek készítője, a Szabad Európa budapesti irodájának szerkesztő-riportere, Bihari Ádám az interjúk születésének hátteréről, történeteinek szereplőiről beszélt podcastunkban, amelyet itt hallgathat meg:

Hogyan változtatta meg egy családanya és egy budapesti sürgősségi orvos életét a Hamász Izrael elleni támadása
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:16:31 0:00

A beszélgetésben említett cikkeket itt és itt olvashatja el, míg Bihari Ádám korábbi írásait, videóriportjait itt találja meg.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG