Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Miért hír és miért gerjeszt indulatokat az egyik leggazdagabb magyar jachtos nyaralása?


Sztoriban cover – Mészáros-jacht
Sztoriban cover – Mészáros-jacht

A nyár egyik legtöbb sajtóvisszhangot kiváltó híre Mészáros Lőrinc jachtos nyaralása volt. A Sztoriban vendége, Horn Gabriella több cikkben is foglalkozott a témával.

Miközben Magyarország leggazdagabb embere a magyar nyilvánosság által korábban nem ismert jachton töltötte szabadságát családjával, változás történt a kormányzat egyes tagjaival és baráti vállalkozóival korábban kapcsolatba hozott jachtok tulajdonosi hátterében.

Ehhez kapcsolódóan: Új magyar tulajdonos tűnt fel a korábban ismert NER-es jachtok mögötti cégben

Ismét felbukkant Szíjj László NER-közeli nagyvállalkozó, korábbi tiszakécskei polgármester neve, és egy másik magyarországi vállalkozóé, Rencsár Kálmáné is. De vajon hogyan derítheti ki egy újságíró a nemzetközi adatbázisokból a luxusjachtok tulajdonosi hátterét? Ezt is elmeséli a podcastban Horn Gabriella.

A beszélgetést itt hallgathatja meg:

Miért hír és miért gerjeszt indulatokat az egyik leggazdagabb magyar jachtos nyaralása?
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:12:02 0:00

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG