Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Beszólogatások, tapintható feszültség, árulkodó testbeszéd a prágai V4-es csúcson


Tüntetők várták a Visegrádi négyek február végi csúcstalálkozójára érkező kormányfőket Prágában. Orbán Viktort a kegyelmi botrányra emlékeztették a tiltakozók, akik fütyültek, skandáltak, obszcén feliratú transzparenst emeltek a magasba, de a szlovák miniszterelnök, Robert Fico sem járt jobban, őt hazaküldték - Oroszországba.

Szijjártó Péter külügyminiszter arról beszélt, hogy a résztvevők hitet tettek az együttműködés mellett, sok orgánum viszont arról írt, hogy soha nem volt még ilyen megosztott a szervezet. A cseh és a lengyel kormányfő külön is tárgyalt, és kérdésessé vált, hogy ilyen törésvonalak mentén egyáltalán van-e még értelme folytatni az együttműködést.

Aki mindezt személyesen látta, és az eseményről a Szabad Európát tudósította Kósa András, a vele készült podcastot itt hallgathatja meg:

Beszólogatások, tapintható feszültség, árulkodó testbeszéd a prágai V4-es csúcson
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:13:43 0:00

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG