Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Beszólogatások, tapintható feszültség, árulkodó testbeszéd a prágai V4-es csúcson


Beszólogatások, tapintható feszültség, árulkodó testbeszéd a prágai V4-es csúcson
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:13:43 0:00

Tüntetők várták a V4-es csúcstalálkozóra érkező kormányfőket Prágában. Orbán Viktort a kegyelmi botrányra emlékeztették a tiltakozók, fütyültek, skandáltak, obszcén feliratú transzparenst emeltek a magasba, de a szlovák kormányfő Robert Fico sem járt jobban, őt hazaküldték - Oroszországba.

Tüntetők várták a Visegrádi négyek február végi csúcstalálkozójára érkező kormányfőket Prágában. Orbán Viktort a kegyelmi botrányra emlékeztették a tiltakozók, akik fütyültek, skandáltak, obszcén feliratú transzparenst emeltek a magasba, de a szlovák miniszterelnök, Robert Fico sem járt jobban, őt hazaküldték - Oroszországba.

Szijjártó Péter külügyminiszter szerint a résztvevők hitet tettek az együttműködés mellett, sok orgánum viszont arról írt, hogy soha nem volt még ilyen megosztott a szervezet. A cseh és a lengyel kormányfő külön is tárgyalt, és kérdésessé vált, hogy ilyen törésvonalak mentén egyáltalán van-e még értelme folytatni az együttműködést. Aki mindezt személyesen látta, és az eseményről a Szabad Európát tudósította Kósa András, ő volt a Sztoriban vendége.

XS
SM
MD
LG