Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Az MLSZ szerint megbüntetnek majd egyes szurkolókat, a rasszizmusról nem szóltak


Magyar szurkolók a Magyarország–Anglia (0–4) világbajnoki selejtezőn 2021. szeptember 2-án a Puskás Arénában
Magyar szurkolók a Magyarország–Anglia (0–4) világbajnoki selejtezőn 2021. szeptember 2-án a Puskás Arénában

Az MLSZ szerint megpróbálják azonosítani azokat a szurkolókat, akik háromféle szabálytalanság közül legalább az egyiket elkövették, de a huhogást és a rasszista gyalázkodásokat nem is említik.

Az angol futballszövetség, több diszkriminációellenes szervezet és Boris Johnson miniszterelnök is felháborodott a magyar szurkolók rasszista magatartásán a magyarországi vb-selejtezőn.

A meccsen az angolok simán lemosták a magyar válogatottat, 4–0 lett a vége, a hazai szurkolók viszont dobálták, gyalázták az angolokat. Különösen két fekete játékosukat, Raheem Sterlinget és Jude Bellinghamet.

Magyar szurkolók gyalázzák az első gólt szerző Raheem Sterlinget 2021. szeptember 2-án
Magyar szurkolók gyalázzák az első gólt szerző Raheem Sterlinget 2021. szeptember 2-án

A FIFA bejelentette, hogy megteszi a megfelelő lépéseket. Ezután a Magyar Labdarúgó Szövetség is kiadott egy rövid közleményt.

E szerint a tisztességes szurkolók védelmében „szigorúan megbüntetik” majd a „rendbontókat”. Háromféle rendbontót sorolnak fel, akik:

  • a pályára léptek,
  • vagy poharat
  • vagy fénygránátot dobáltak.

Az MLSZ tájékoztatása szerint próbálják azonosítani őket. Ha sikerül, pénzbüntetést és a sportrendezvényekről való ideiglenes kizárást kaphatnak.

Harry Kane, az angol csapat kapitánya és a második gól szerzője elkeserítőnek tartotta, amit a magyar szurkolók egy csoportja csinált. Azért jöttek, hogy a hazai és a vendégdrukkereknek is izgalmas szórakoztatóipari eseményt csináljanak, szerinte komolyan meg kéne büntetni az érintetteket.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG