Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Tabutéma, pedig súlyosak a következményei és százezreket érint Magyarországon a pornófüggőség


A magyarok világviszonylatban a 29. legnagyobb pornófogyasztók
A magyarok világviszonylatban a 29. legnagyobb pornófogyasztók

A magyar lakosság három-négy százaléka küzdhet pornófüggőséggel, mégis, a kifejezetten nagy arány ellenére alig hallani erről, miközben ez a függőség is súlyos következményekkel járhat.

Egy pornófüggőnek a hétköznapi élvezetek, mint például egy baráti találkozó, kevesebb örömet okoz a pornóhoz képest, mert a szexfilmek nézése közben túlteng a dopamin – mondják a szakemberek. Miért tabutéma a pornó? Melyek a függőség legsúlyosabb következményei?

Miközben a kormány a gyermekek védelmének fontosságáról beszél, egyre szűkülnek azok a lehetőségek, amikor felhívhatnák a fiatalok figyelmét a pornó veszélyeire. Egyebek között erről készített videóriportot a Sztoriban vendége, Kuczogi Jakab, a Szabad Európa újságírója. Podcastunkban elmondja, miért dolgozta fel ezt a témát, és azt is, hogyan talált olyan megszólalót, aki arccal, névvel vállalta, hogy beszél saját függőségéről.

Tabutéma, pedig súlyosak a következményei és százezreket érint Magyarországon a pornófüggőség
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:12:38 0:00

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG