Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Tagadják az SZFE diákjai, hogy az épületben vállalhatatlanok a higiéniai körülmények


Az SZFE hallgatói, tanárai és támogatói az egyetem előtt 2020. október 16-án.
Az SZFE hallgatói, tanárai és támogatói az egyetem előtt 2020. október 16-án.

Vidnyányszky Attila azt mondta az EP oktatási bizottsága előtt, hogy az elfoglalt egyetemen anarchia uralkodik és rosszak a higiéniai állapotok. Az egyetemfoglalók szerint ez nem igaz.

Az Európai Parlament Kulturális- és Oktatási Bizottsága kedd délelőtt meghallgatást tartott a Színház- és Filmművészeti Egyetemen történtekről, az online ülésen mindkét oldal képviselői kifejthették a véleményüket a helyzetről, ahogy a bizottság írta, eszmét cserélhettek. Megszólalt az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának elnöke, Vidnyánszky Attila is.

Szerint anarchia uralkodik az egyetemen, ennek szemléltetésére képeket mutatott a kuratóriumi elnök rendetlen asztalokról, szétdobált kartondobozokról, amik véleménye szerint tűzveszélyt is jelentenek. A Szabad Európa budapesti szerkesztősége megkérdezte a tiltakozó diákokat, mit szólnak a fotókhoz. Gálosi Dóra, az egyetem hallgatója elmondta, hogy nem tudják ki készítette a képeket, nem tartják elképzelhetetlennek, hogy tényleg az egyetemen készültek.

Vidnyánszky: anarchia van az SZFE-n
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:02:57 0:00

A diákok cáfolnak

Gálosi elmondta, hogy az online meghallgatás nem az a forma, amely lehetőséget adott volna arra, hogy helyben reagáljanak a képekre, egyebek között ezért is vállalták amúgy el a részvételt, mivel továbbra sem tekintik legitimnek a kuratóriumot, így azzal tárgyalni, vitázni sem szeretnének.

A tiltakozók szerint a meghallgatás azért volt fontos, hogy az EP-bizottság tagjai képbe kerüljenek a helyzettel kapcsolatban, úgy érzik jól sikerült a meghallgatás, és bizakodóak. Gálosi tagadta, hogy vállalhatatlan higiéniai körülmények lennének az SZFE épületeiben, ahogyan azt Vidnyánszky Attila állította.

„Természetesen ez nem igaz, minden előírást továbbra is betartunk, és ezekre az előírásokra nagyon figyelünk, hiszen ezek az előírások miattunk vannak, amiatt, hogy minél nagyobb biztonságban legyünk. Az elejétől fogva nagyon komolyan vesszük a vírushelyzetet, megkérdezzük azoknak a véleményét, akik értenek hozzá, hogy hogyan tudnánk minél nagyobb biztonságban lenni, és ezt be is tartatjuk” - hangsúlyozta a tiltakozó diákok képviselője.

XS
SM
MD
LG