Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Egyre több tanár beteg, újra kérik a kormányt, hogy álljanak át távoktatásra mindenhol


A veszprémi színház színészei "Maradj az iskolában, majd mi megyünk!" című turnéjukkal a veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai előtt szerepelnek 2021. január 22-én.
A veszprémi színház színészei "Maradj az iskolában, majd mi megyünk!" című turnéjukkal a veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai előtt szerepelnek 2021. január 22-én.

Saját kijelentése alapján kéri Orbán Viktort a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete, hogy zárják be az iskolákat. A tanárok átlagéletkora 54 év, egyre többen betegszenek meg és kerülnek kórházba is. Szerintük ez nem csak a tanárok élete védelmében, hanem a járvány ellen is hasznos lenne.

“A helyzet úgy fest, hogy az egész járvány, az egész eddig tapasztalt járvány legnehezebb két hete előtt állunk."

Ezt Orbán Viktor mondta csütörtökön, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PSZ) pedig erre hivatkozva újra kéri a kormányt, hogy zárják be az iskolákat kivétel nélkül. A PDSZ ezt lépést már hónapok óta kéri a kormánytól, de a másik nagy szakszervezet, a Pedagógusok Szakszervezete is lényegesen több védelmet szeretett volna a tanároknak.

Nyílt levelükben úgy érvelnek, hogy hogy egyre több kollégájuk betegszik meg, kerül kórházba. Emellett az intézményeik nagy része már érintetté vált valamilyen járványügyi korlátozó intézkedésben. Az új mutációkról szóló hírek alapján, pedig nem csak a tanárokat, de a diákokat is hozzátartozóikat is nagyobb veszélynek teszi ki a kormány.

Be se oltják még őket egy jó darabig

"Az elöregedett pedagógustársadalom átlagéletkora 54 év, közöttük sok a krónikus beteg. Az oktatási intézmények munkavállalói nincsenek kiemelt helyen az oltási programban – éppen ezért beoltásuk nem is történt meg. Még a bentlakásos intézményekben, gyermekotthonokban dolgozó kollégáinkat sem oltották be. "

Ezért azt kérik, hogy kivétel nélkül minden köznevelési intézményben és a szakképzés területén is térjenek át digitális oktatásra. A lépés szerintük a járvány visszaszorításához is hasznos lenne.

Azt is hozzáteszik, hogy az ad hoc iskolabezárások egyébként "nehezebb helyzetbe hozzák a szülőket, mintha szervezetten áll át az intézmény a digitális munkarendre, mert ekkor a család felkészülhet arra, hogy a szülők is megszervezhessék a család életét és a gyermek felügyeletét."

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

Maradjon velünk!

  • Szabad Európa a mobilján: töltse le ingyenes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

A stabil mobilkapcsolat érdekében a weboldal egyes funkciói az applikációban csak korlátozottan érhetők el.

XS
SM
MD
LG