Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

A taxisok most a Bolt engedélyét vetetnék el, visszaszólt a cég


Parkoló taxik Budapesten 2016. január 19-én
Parkoló taxik Budapesten 2016. január 19-én

Az Országos Taxis Szövetség nem érezte megfelelőnek a Budapesten működő észt Bolt taxis cég logóhasználatát, ezért elvetették volna az engedélyüket a BKK-nál. A Bolt visszaszólt, hogy megfelelő védjegyoltalma van a logójára, jogszerűen működik.

Adminisztratív oldalról szorítanák ki a hazai taxisok az észt Bolt taxis céget a budapesti piacról. Azt találták ugyanis a magyar védjegyregiszterben, hogy leegyszerűsítve a Bolt Taxi mintha csak szóbeli kifejezésként lenne levédetve, ábraként nem.

Márpedig ők ezt írják ki taxijaik szabadjelzőjére, ott pedig csak ábraként is levédett logókkal lehetne eltérni az egységes betűtípustól és formavilágtól.

Az Országos Taxis Szövetség (OTSZ) szerint emiatt a Bolt jogsértően működik, ezért a napokban bepanaszolták a Fővárosi Önkormányzatnál és a BKK-nál, hogy vegyék el a Bolt taxiszolgáltatási engedélyét.

Ehhez kapcsolódóan: Hiába a hídfoglalás, megszavazta a parlament az új katatörvényt

Metál Zoltán, az OTSZ elnöke az index.hu-nak emellett azzal is érvelt, hogy a Bolt székhelye nem Magyarországon van, emiatt mintha valahogy hátrányba kerülhetnének a hazai taxis cégek, mivel a Bolt nem biztos, hogy eleget adózik Magyarországon.

A szövetséget többek között az is nyugtalanította, hogy a Bolt nemzetközi logója nem teljesen azonos a Budapesten használt logójukkal. Ha a nemzetközi logót védették le, az nem lehet azonos a Magyarországon használttal.

A Bolt szerdán közleményben válaszolt – írja a portfolio.hu. A cég szerint van védjegyük a szóra és a szóösszetételre is, ez pedig így teljes mértékben megfelel a budapesti szabályozásnak, jogszerűen működnek.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG