Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Terrorizmus gyanúja miatt tucatnyi letartóztatott Dániában és Németországban


Német rendőrök egy magdeburgi bíróság előtt (Illusztráció)
Német rendőrök egy magdeburgi bíróság előtt (Illusztráció)

Több, mint egy tucatra emelkedett a Dániában és Németországban letartóztatott személyek száma, akiket terrorcselekmény, robbanóanyag és fegyverbirtoklás gyanújával vettek őrizetbe.

Hat gyanúsítottra a dán rendőrség csapott le, közel egy héttel az első őrizetbevételek után, amelyet a dán-német közös bűnüldözési művelet alapján hajtottak végre.

A letartóztatottakat –köztük néhány szír állampolgárt- azzal gyanúsítanak, hogy olyan alkatrészeket és hozzávalókat szereztek be, amiket bomba- vagy egyéb fegyvergyártáshoz akartak felhasználni.

Egy kivételével mindenkit Dániában vettek őrizetbe. Gyanús vegyszereket mind Dániában, mind pedig Németországban is találtak, a többi közt egy Dessau-Roßlau-i lakásban is.

„Úgy gondoljuk, hogy ezeknek a személyeknek szándékuk és lehetőségük is volt, hogy terrorista cselekményeket hajtsanak végre Dániában”- áll a rendőrségi közleményben. A Dán Biztonsági és Hírszerző Szolgálat várhatóan sajtótájékozatón számol be a részletekről. A Dániában letartóztatott személyeket azzal gyanúsítják, hogy „egy vagy több terrortámadást terveztek, vagy terrorista szervezetben vettek részt”.

Radikalizmus és internetes trollok: mit tehet az EU?
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:01:23 0:00
Készült az AP és a Reuters tudósításainak felhasználásával.

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

XS
SM
MD
LG