Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Tisztogatás a MÁV-nál: Lázár bekeményített


Hatezermilliárd forint hiányzik a MÁV átfogó megújításához, miközben egymást érik a botrányok. A működő pályahálózat felén lassítás van, hogy elkerüljék a balesetveszélyt. Az utasok szerint kiszámíthatatlan, meleg és koszos a vonatközlekedés. A MÁV a saját bevallása szerint is válságos helyzetben van.

Az 1968-as közlekedési reform óta nem volt érdemi, hosszú távú vasútfejlesztési stratégia végrehajtva Magyarországon. Az elmúlt évtizedekben készült szakmai terveket a politikai érdekek rendre felülírták, így a tervekből nem lett semmi. Lázár János most azt ígéri, hogy a kormány elé visz egy tízéves, hatezermilliárdos vasútfejlesztési programot. Kérdés, hogy ez milyen sorsra jut, és még a teljes összeomlás előtt belevág-e a kormány. A Szabadon riportjában Benyó Rita a MÁV hanyatlásának járt utána.

  • 16x9 Image

    Benyó Rita

    Benyó Rita a Szabad Európa újságírója. Két évtizede dolgozik politikai újságíróként. Pályáját az InfoRádióban kezdte, később a TV2, majd 2009 és 2011 között az MTV parlamenti és politikai tudósítójaként dolgozott. Ezt követően a Hír24 Híradójának szerkesztő-műsorvezetője, majd az ATV Heti Napló című műsorának, illetve a Jelen című hetilapnak a riportere volt. A politika mellett kulturális és gasztronómiai témákkal is foglalkozik.

XS
SM
MD
LG