Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Tisztújítás a Párbeszédben, Szabó Rebeka és Tordai Bence a két új társelnök


Szabó Rebeka országgyűlési képviselő és Tordai Bence frakcióvezető, a párbeszéd két új társelnöke 2020. július 10-én (fotó: Párbeszéd Magyarországért Facebook-oldala)
Szabó Rebeka országgyűlési képviselő és Tordai Bence frakcióvezető, a párbeszéd két új társelnöke 2020. július 10-én (fotó: Párbeszéd Magyarországért Facebook-oldala)

A két korábbi társelnök, Karácsony Gergely főpolgármester és Szabó Tímea országgyűlési képviselő nem indult újra a posztért. Ősztől ismét Szabó Tímea lesz a párt országgyűlési frakcióvezetője, Karácsony Gergely a 2024-es önkormányzati választásra való felkészülést irányító munkacsoportot vezeti majd a párton belül.

Hétvégén tartotta tisztújító kongresszusát a Párbeszéd Magyarországért, vasárnap megválasztották a két új társelnököt, Szabó Rebeka országgyűlési képviselő és Tordai Bence frakcióvezető személyében. Ők Szabó Tímeát és Karácsony Gergelyt váltják a poszton, a két korábbi társelnök nem indult újra.

Megválasztották az elnökség új tagjait is, erről a párt közösségi oldalán az olvasható, hogy az új elnökségben, a Párbeszéd történetében először és az ellenzéki oldalon egyedül, női többség van.

A tisztújítás után tartott online sajtótájékoztatón Tordai Bence az új elnökség feladatának nevezte a következő két évben a Párbeszéd, mint párt valamint a zöld pólus megerősítését. Szabó Rebeka bejelentette, hogy az európai parlamenti választásra való felkészülés jegyében felvételüket kérik az európai zöld pártcsaládba.

Közölték azt is, hogy ősztől ismét Szabó Tímea lesz a Párbeszéd országgyűlési frakcióvezetője, Karácsony Gergely a 2024-es önkormányzati választásra való felkészülést irányító munkacsoportot vezeti majd a párton belül.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG