Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

15 millió forintért cserélt gazdát egy üveg skót whisky Hongkongban


Skót whiskyk egy londoni szaküzletben. (Illusztráció)
Skót whiskyk egy londoni szaküzletben. (Illusztráció)

A 72 éves Glen Grant single malt befektetésnek sem utolsó.

Egy 72 éves skót Glen Grant single malt whisky több mint 54 ezer dollárért kelt el egy hongkongi árverésen. Ez az első alkalom, hogy az 1948-as Glen Grant whisky, amit a független Gordon & MacPhail üzemben palackoztak, kalapács alá került. A most eladott darab a 88-as sorszámot viseli a 290 eredeti üveg közül. A whiskyt eredetileg 38 és 49 ezer dollár közé becsülték, de végül 54 300 dollárért kelt el.

A whiskey, amely a Glen Grant főzde legrégebbi darabja, egy Dartington kristály dekantálóban érkezik, a doboza pedig fekete diófa. A bizonytalan gazdasági helyzet ellenére továbbra is nagy az érdeklődés a ritka whiskyk iránt. Más befektetési célú termékekhez képest a gyűjtői whiskyk jól teljesítettek az elmúlt évtizedben, az áruk a négyszeresére nőtt.

Nem ez volt az egyetlen whisky-ritkaság, amelyet elárvereztek a pénteki árverésen. Egy 35 éves japán Hibiki whiskey 48 ezer dollárért kelt el.

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

XS
SM
MD
LG