Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Tovább gyorsít a járvány harmadik hulláma, 136 halálos áldozat 24 óra alatt


Mobil tesztállomás Budapesten, 2020. november 13-én.
Mobil tesztállomás Budapesten, 2020. november 13-én.

Az elmúlt 24 órában 4 211 új fertőzöttet azonosítottak Magyarországon, meghalt 136 beteg. Minden eddiginél több ember beoltására készülnek az országban a hétvégén.

Egyre nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma a harmadik hullám felszálló ágában. Az újonnan azonosított 4 211 fertőzöttel együtt 439 900 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. A 136 többségében idős, krónikus betegségben szenvedő elhunyttal a halálos áldozatok száma 15 324 főre emelkedett Magyarországon.

Kórházban 6 367 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 622-en vannak lélegeztetőgépen.

Változtatott a kormány az oltási terven

Az országos tisztifőorvos szerint a legfontosabb, hogy megakadályozzák a súlyos lefolyású, szövődményes eseteket és a kórházba kerülést. Erre pedig valamennyi védőoltás képes – fogalmazott Müller Cecília, hozzátéve, hogy a következő napokban Magyarországon is felgyorsítják az oltások beadásának ütemét.

A következő egy hétben a járvány miatt létrehozott kormányzati portál szerint a regisztrált idősek oltását a háziorvosoknál 250 ezer kínai vakcinával és 31 ezer Moderna-vakcinával végzik, míg 114 ezer Pfizer-vakcinát a kórházi oltópontokon adnak be az időseknek.

A tervek szerint a hétvégére 74 ezer 60 év alatti krónikus beteget hívnak be SMS-ben kórházi oltópontokra, ahol AstraZeneca vakcinával oltják majd be őket.

XS
SM
MD
LG