Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Továbbra is lassan megy az oltási program


Ikerváron oltanak be egy férfit 2021. március 17-én.
Ikerváron oltanak be egy férfit 2021. március 17-én.

Tartósan beállt napi ötezer fő körülire az első oltások beadási üteme, noha még 330 ezer beoltatlan regisztrált van. Nem halt meg fertőzött sem az előző nap, kicsit nőtt viszont a kórházi ápolásra szorulók száma.

Egy újabb halálos áldozata sem volt a járványnak előző nap, tájékoztatott az állam július 23-án. 67 koronavírusos fertőzött szorul kórházi ápolásra jelenleg, ez egy kissé meghaladja az előző napi számot. Közülük kilenc beteg állapota olyan súlyos, hogy lélegeztetőgép segítségével tartják életben.

Nagyjából ötezer ember kapta meg az első oltását a megelőző nap során, így jelenleg 5 millió 588 ezer ember kapott legalább egy oltást az országban. Az állami adatok szerint durván 330 ezer olyan regisztrált van még, akiknek nem sikerült megszervezni az első oltását sem.

Nem vizsgálódhat tovább a WHO

Kína megtiltotta a WHO-nak, hogy tovább vizsgálja a vírus eredetét, különös tekintettel a Vuhani Virológiai Intézetet.

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, a WHO főigazgatója nemrég ismertette a tervezetet aminek mentén tovább vizsgálták volna a vírus eredetét, és amelynek keretében az említett labort is tanulmányoznák. Ennek kapcsán „átláthatóságra, nyitottságra és együttműködésre” szólította fel Pekinget.

Ceng Ji-hszin kínai egészségügyi miniszterhelyettes azonban "abszurdnak" és "átpolitizáltnak" minősítette mindezt, Kína pedig nem fogja megengedni a további vizsgálatokat.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

Maradjon velünk!

  • Szabad Európa a mobilján: töltse le ingyenes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

A stabil mobilkapcsolat érdekében a weboldal egyes funkciói az applikációban csak korlátozottan érhetők el.

XS
SM
MD
LG