Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Donald Trump a köhögő First Lady nélkül kampányolva próbálja utolérni Joe Bident


Donald Trump amerikai elnök Pennsylvania állam Johnstown városában kampányol 2020. október 13-án.
Donald Trump amerikai elnök Pennsylvania állam Johnstown városában kampányol 2020. október 13-án.

A közelgő elnökválasztás előtt egy kulcsfontosságú államban próbálta ledolgozni kihívójával szembeni hátrányát Donald Trump. Az amerikai elnök szerint visszaszorították a koronavírust, de a betegségből felépült felesége nem volt vele, mert még mindig köhög.

Donald Trump amerikai elnök folytatja maratoni kampánykörútját, miközben Demokrata kihívója, Joe Biden naptárában két napig nem szerepelnek nyilvános események az eheti újabb televíziós vita előtt.

A választás napja előtt két héttel Trump kedden újabb nagygyűlésen vett részt a kulcsfontosságú Pennsylvaniában.

2016-ban ő nyert ebben a szövetségi államban, elhódítva a fehér, munkásosztálybeli választók szavazatait a demokratáktól. Pennsylvania egyike azoknak az államoknak, ahol Trumpnak győznie kell ahhoz, hogy újraválasszák.

Lemaradt, de győzelemről beszél

A közvélemény-kutatások átlaga szerint Trump 3,7 százalékkal maradt le Biden mögött az államban. A felmérések szerint a volt alelnök jó eredményre számíthat a sok szavazóval rendelkező Philadelphiában és külvárosaiban.

Az Erie iparvárosban beszédet mondó Trump az ismert témáknál maradt: az általa elért eredményeket ismételte, miközben demokrata riválisa esetleges választási győzelmének veszélyeire figyelmeztetett.

„A java még hátravan” – mondta bizakodóan Donald Trump lehetséges második elnöki periódusára utalva. „Továbbra is győzni, győzni, győzni fogunk”.

A Biden-kampány „nagyágyúkat” vet be Pennsylvaniában

Bár Joe Biden kedden és szerdán távol tartotta magát a korteskedéstől, előző kampánykörútján sok helyre ellátogatott az államban.

Pennsylvania fontosságát elismerve a Biden-stáb elmondta, hogy Barack Obama volt elnök és a demokrata balszárny körében népszerű Bernie Sanders szenátor kampányol az államban szerdán, illetve a hétvégén.

A köhögő First Lady rontaná a képet

A választás napjához közeledve a koronavírus-fertőzést legyűrő Donald Trump arról próbálta meggyőzni az amerikaiakat, hogy lecsengőben van a járvány, annak ellenére, hogy az elmúlt hetekben emelkedett a fertőzések száma és már 220 ezren haltak meg Covid-19 betegségben.

Trump üzenetét aláásta az is, hogy Melania Trump stábja közölte, a fertőzése utáni „nem szűnő köhögése miatt” a First Lady mégsem utazott az elnökkel.

Ez lett volna az elnöki feleség első nyilvános programja Donald Trumppal azután, hogy a pár a hónap elején elkapta a koronavírust.

Nem lehet majd közbekiabálni az utolsó elnökjelölti vitában

Donald Trump abban reménykedik, hogy a kampány utolsó szakaszában sikerül lendületbe jönnie, a felmérések szerint ugyanakkor jóval lemaradt Joe Biden mögött.

A közvélemény-kutatások átlaga szerint Biden országos szinten 8,6 százalékkal vezet – közölte a Real Clear Politics.

Az idei kampányban különösen fontos tényező a pandémia miatti postai szavazás.

A US Elections Project nevű független szervezet szerint eddig már 34 millió amerikai adta le a szavazatát.

A következő, egyben utolsó televíziós vitát október 22-én, csütörtökön tartják. Új elem lesz, hogy elnémítják majd a riválisok mikrofonját, hogy az éppen beszélő jelölt megszakítás nélkül fejthesse ki véleményét egy-egy témáról.

A módosítással elejét akarják venni a közbekiabálásoknak, amelyek káoszba, személyes támadásokba és sértegetésekbe fordították az első elnökjelölti tévévitát.

XS
SM
MD
LG