Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Trump újra találkozott Orbánnal


Donald Trump és Orbán Viktor a New Jersey-i Bedminsterben 2022. augusztus 2-án
Donald Trump és Orbán Viktor a New Jersey-i Bedminsterben 2022. augusztus 2-án

Donald Trump egykori amerikai elnök újra fogadta Orbán Viktort az USA-ban. Trump szövetségesének tartja Orbánt, akit a jobboldali CPAC rendezvényre hívtak meg Texasba.

Donald Trump egykori amerikai elnök New Jersey állambeli, bedminsteri ingatlanján fogadta Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, derült ki a magyar miniszterelnök és a külügyminiszter Facebookjáról.

Orbán Viktort elkísérte a találkozóra többek között Orbán Balázs politikai igazgató, Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke, Takács Szabolcs washingtoni nagykövet és Szijjártó Péter is.

A magyar miniszterelnököt a texasi CPAC (Conservative Political Action Conference) jobboldali rendezvényre hívták meg, az esemény előtt fogadta Orbánékat Trump Bedminsterben.

A CPAC egy 1974-ben alapított jobboldali politikai dzsembori, amelyet az Amerikai Konzervatív Unió (ACU) rendez, és amely a csaknem fél évszázados működése alatt az ACU legnépszerűbb, több tízezer konzervatívot megmozgató eseményévé nőtte ki magát.

Korábban, 2019 tavaszán egy rövid beszélgetésre már találkoztak Washingtonban.

Azóta Donald Trumpot nem választották újra elnöknek. Sőt az Ipsos nyári felmérése szerint az amerikaiak többsége szerint büntetőügyet kellene indítani ellene a Capitolium 2021-es ostromában játszott szerepe miatt.

Egy éve volt a Capitolium ostroma; mi történt azóta?
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:05:02 0:00

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG