Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Új módszerrel pörgetné fel a kormány az oltást, az omikronról is beszélt Orbán Viktor


Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban Nagy Katalin műsorvezetőnek a Kossuth rádió stúdiójában 2018. november 9-én
Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban Nagy Katalin műsorvezetőnek a Kossuth rádió stúdiójában 2018. november 9-én

Csütörtök óta 191 halálos áldozata van a járványnak. Tízezernél több új fertőzöttet regisztráltak. Közben a miniszterelnök arról beszélt a közmédiában, hogy oltási akciónapot szervez a kormány minden településen. Orbán Viktor szerint a harmadik oltás tekintetében „száguldunk".

Magyarországon 24 óra alatt 10.143 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1.134.869 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 191 beteg, velük az elhunytak száma 35.122 főre emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma 189.002 főre emelkedett. Kórházban 7463 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 566-an vannak lélegeztetőgépen.

A második oltási akcióhéten a kormányzati járványportál adatai szerint eddig összesen 1 millió 16 ezer embert oltottak be, közülük 831 ezren a megerősítő harmadik oltást adatták be maguknak. A kormány még egy héttel meghosszabbította az akciót, így december 12. vasárnapig lehet előzetes időpontfoglalás és regisztráció nélkül is lehet menni az oltópontokra reggel 7 óra és este 19 óra között.

Mindenkit megkeresnek

Orbán Viktor a közmédiában beszélt arról, hogy a következő másfél hónapban oltási akciónapot szerveznek minden településen. A miniszterelnök azt mondta, hogy mindenkit megkeresnek levélben, e-mailben, sms-ben, hogy rávegyék az embereket a harmadik oltásra. Mint fogalmazott a „harmadik oltás tekintetében egészen száguldunk, 2 millió 600 ezernél járunk”.

A miniszterelnök szerint a magyar egészségügyi kapacitás jól állja a sarat, Ausztriában ugyanakkor szerinte azért vannak szigorítások, mert az ottani egészségügyi kapacitások nem elégségesek.

Orbán Viktor beszélt az omikron variánsról is, úgy fogalmazott, hogy az első egy-két nap ijedtsége nagyobb volt, mint amekkora veszélyt jelent, ugyanakkor óvatosak, figyelik a tudományos eredményeket.

Arra a felvetésre, hogy a pedagógus szakszervezetek tanárhiánytól tartanak, mert sok pedagógus nem akarja beoltatni magát, Orbán Viktor egyebek között azt mondta, hogy a gyerekek egészségének megőrzése a legfontosabb, s a szülők részéről jogos elvárás, hogy azok, akik a gyermekeikkel foglalkoznak, az egészségük megvédése érdekében oltassák be magukat.

XS
SM
MD
LG