Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Újabb, börtönből toborzott egykori Wagner-zsoldost vádolnak gyilkossággal


Prigozsin június végén közölte, hogy 32 ezer, börtönből toborzott egykori rab tért haza, miután kegyelmet kapott, amiért Ukrajnában harcolt
Prigozsin június végén közölte, hogy 32 ezer, börtönből toborzott egykori rab tért haza, miután kegyelmet kapott, amiért Ukrajnában harcolt

Azzal vádolják a Wagner zsoldoscsoport egykori harcosát, akit tavaly börtönből soroztak be, hogy megölt két nőt, és felgyújtotta a házukat, miután hazatért Szibériába az ukrajnai háborúból.

A Krasznojarszki terület Jermakovszkoje városának rendőrei október 3-án közölték, hogy őrizetbe vették Denisz Sztyepanovot, aki a gyanú szerint éjjel felgyújtott egy házat. A házban két halott nőt találtak.

A rendőrség tájékoztatása szerint a bűncselekmény indítéka ismeretlen, de a szemtanúk azt mondják, hogy a gyanúsított nyíltan megfenyegette a nőket.

Nem ez az első eset, amikor súlyos bűncselekmények elkövetésével vádolnak olyan, Ukrajnát megjárt egykori Wagner-zsoldosokat, akiket 2022-ben oroszországi börtönökből és fegyházakból toboroztak.

Ehhez kapcsolódóan: Interjú: A Wagnert „lefejezték, de ez nem ugyanaz, mintha teljesen feloszlatták volna”

Augusztusban Igor Szofonov egykori Wagner-harcost tartoztatták le egy büntetett előéletű férfival, Makszim Bocskarjovval együtt, mert a gyanú szerint halálra késeltek öt férfit és egy nőt, valamint felgyújtottak két házat az Oroszország északnyugati részén fekvő Karéliában.

Májusban Demjan Kevorkian volt Wagner-harcost tartóztatták le Krasznodarban két ember meggyilkolásának gyanújával.

2016-ban az akkor 31 éves Kevorkiant 18 év börtönbüntetésre ítélték rablásért és bűnözői csoport létrehozásáért. Miután év elején hónapokig harcolt az ukrán erők ellen Oroszország oldalán, teljesen felmentették. Hazatért, és később gyilkosság elkövetésével vádolták meg.

Májusban a szibériai Novoszibirszk város rendőrei két kiskorú lány megerőszakolásának gyanújával vettek őrizetbe egy férfit. A média Szergej S. egykori Wagner-zsoldosként azonosította az elkövetőt, vezetéknevének csak kezdőbetűjét adva meg.

A Wagner néhai főnöke, Jevgenyij Prigozsin június végén azt mondta, hogy 32.000 olyan egykori rab tért haza, akit csoportja a börtönből toborzott, és kegyelmet kapott a részvételért cserébe az ukrajnai háborúban.

Oroszországban a frontra kényszerítik a külföldi rabokat
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:06:11 0:00
XS
SM
MD
LG