Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Olajozott vizsgák – Újabb egyetem indított vizsgálatot a Völner-ügy kulcsfigurája miatt


Völner Pál a Parlamentben Rogán Antallal.
Völner Pál a Parlamentben Rogán Antallal.

Felmerült a gyanú, hogy kapcsolatai révén Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar év vége óta letartóztatásban lévő elnöke több végrehajtónak, azok hozzátartozóinak, és más befolyásos személyek kérésére intézett vizsgákat.

A pécsi után a Szegedi Tudományegyetem is belső vizsgálatot kezdeményezett –értesült a 24.hu. A hírportál azután kereste meg először a pécsi intézményt, hogy a Völner Pál fideszes országgyűlési képviselőt és a végrehajtói kar elnökét érintő nyomozási iratainak egy része nyilvánosságra került.

A Központi Nyomozó Főügyészség lehallgatási jegyzőkönyvei alapján felmerült a gyanú, hogy segítséggel tett vizsgát mások mellett Völner Pál egyik rokona, valamint Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter kabinetfőnöke, Nagy Ádám. Utóbbi a főügyészség szerint olyan vizsgát is sikeresen tett le, amire nem is tudott elmenni, emiatt függesztették a pécsi egyetem egyik tanársegédjének vizsgáztatási jogát.

A tanársegéd nem tagadta, hogy Schadl György kérésére segítette, hogy Rogán Antal kabinetfőnöke vizsga nélkül szerezzen érdemjegyet, de ebből állítása szerint anyagi haszna nem származott, baráti segítségről volt szó.

A Szegedi Tudományegyetem részéről is felmerült egy egyetemi tanár neve. Az intézmény azt felelte a hírportál kérdésére, hogy a Völner-ügyben felmerült esetleges érintettségről nincs tudomásuk, és az ügyben belső vizsgálatot kezdeményeztek.

A nyomozati dokumentumok szerint Schadl György a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen is közbenjárhatott, ahova a 83 millió forintos kenőpénz elfogadásával gyanúsított, posztjáról emiatt lemondott és mentelmi jogától megfosztott Völner Pál rokona járt és tett sikeres vizsgákat.

XS
SM
MD
LG