Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Újabb gigalakóparkot épít Kelenföldre egy NER-es milliárdos


Az Elite Park Lakópark első üteme Újbudán, a Budafoki út – Barázda utca – Szerémi út – Galvani utca által határolt területen (képünk illusztráció)
Az Elite Park Lakópark első üteme Újbudán, a Budafoki út – Barázda utca – Szerémi út – Galvani utca által határolt területen (képünk illusztráció)

Dél-Budán újabb 1880 lakásos lakóparkot épít Jellinek Dániel, de más NER-esek is kiszemelték Kelenföldet. Összesen csaknem tízezer új lakás épülhet. Az önkormányzat szerint sem a közúti, sem a szociális infrastruktúra nem bírja el ezt a terhelést.

Hatalmas lakóparkot tervez építeni Dél-Budán a Jellinek Dániel milliárdos által felügyelt Lowell120 Invest Kft. – írja az MFOR. Az egykori Villamosszigetelő és Műanyaggyár telephelyén, a Fehérvári út – Galvani utca – Szerémi út – Barázda utca által határolt, csaknem nyolchektáros telekre egy 1880 lakásos lakópark épül a tervek szerint.

Az újbudai önkormányzatnak nincs beleszólása, miután a kormány kiemelt beruházássá minősítette a projektet, felülírva az önkormányzat által elrendelt változtatási tilalmat.

Ehhez kapcsolódóan: „Tűrni köteles” – minden jogot kivett a kormány az önkormányzatok kezéből a Déli Körvasút ügyében

Újbuda szerint jelentősen megnőne a gépjárműforgalom, a beruházás kezelhetetlen mértékű többletterhelést jelent Kelenföld egészségügyi, oktatási és közlekedési infrastruktúrájára az önkormányzat szerint.

A testület tárgyalna a beruházóval, és csökkentené a megépülő lakások számát. A környék általános terhelése komoly aggodalmakra adhat okot. Szintén a Barázda utcában egy másik NER-es vállalkozó, Balázs Attila cége, a Bayer Construct egy nagyobb lakópark újabb ütemének lakásait árulja, és további, nagy lakásszámú ingatlanfejlesztések is előkészületben vannak.

Ehhez kapcsolódóan: Ezermilliárdokból kifényesített rozsdaövezet

Egy viszonylag szűk területen csaknem tízezer új lakás épülne, és sem a közúti, sem a szociális infrastruktúra nincs erre felkészülve. A dél-budai új lakóparki lakások átlagára most februárban meghaladja a négyzetméterenkénti 1,7 millió forintot, sok esetben jellemző a kétmillió forint. A Kopaszi-gátnál épülő BudaParton már tavaly túllépte a 2,3 millió forintot – írja a lap.

XS
SM
MD
LG