Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Újabb kölcsönös légitámadások Oroszország és Ukrajna között


Tűz az Ilszkij olajfinomítóban az oroszországi Krasznodarban 2024. június 21-én
Tűz az Ilszkij olajfinomítóban az oroszországi Krasznodarban 2024. június 21-én

Többen meghaltak az újabb orosz légicsapásokban Ukrajnában. Ezzel párhuzamosan az ukrán haderő is tömeges dróntámadásokat indított a Krím félsziget és több oroszországi célpont ellen.

A kelet-ukrajnai Donyeck katonai adminisztrációjának vezetője arról számolt be, hogy az utóbbi napon öt civil életét vesztette és tizenegy másik megsebesült az újabb orosz tüzérségi támadásokban a terület különböző pontjain. Az ágyúzásban lakóházak és egy ipari létesítmény is megrongálódott.

A déli Herszoni területen egy ember esett áldozatául az orosz légitámadásoknak a helyi hatóságok tájékoztatása szerint. A régióban tizenöt települést értek találatok, köztük a székhelyet, Herszont.

Ehhez kapcsolódóan: Oroszország folytatta az ukrajnai energetikai infrastruktúra rombolását

A hónapok óta folyamatosan tűz alatt lévő, északkeleti Harkivot is támadások érték péntekre virradóra, egy ember megsebesült.

Orosz légicsapásokról érkeztek hírek emellett Dnyipropetrovszkból, Zaporizzsjából és Szumiból is.

Eközben az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy 114 ukrán drónt semmisítettek meg a már 2014-ben illegálisan elcsatolt Krím félsziget, illetve az oroszországi Krasznodar, Brjanszk és Volgográd felett. A tájékoztatás szerint egy ember meghalt, négy megsebesült.

A krasznodari Szeverszk körzetben a lezuhanó roncsok eltaláltak egy kőolaj-finomítót, ennek nyomán tűz keletkezett. Kilőtt eszközök zuhantak egy buszmegállóra és egy energetikai létesítményre is.

A tárca bejelentette, hogy meghiúsítottak egy katonai repülőtér elleni dróntámadást Krasznodarban. Hivatalosan nincs hír károkról vagy sebesültekről. Egy Telegram-csatornán ugyanakkor arról írtak, hogy több helyszínen is tűz ütött ki az ukrán partokról mintegy 35 kilométerre található támaszponton.

XS
SM
MD
LG