Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Újabb korosztályt olthatnak Pfizerrel az EU-ban, 174 fertőzöttet azonosítottak


Ellenőrzik egy diák hőmérsékletét a bagaméri iskolában 2020. szeptember 29-én
Ellenőrzik egy diák hőmérsékletét a bagaméri iskolában 2020. szeptember 29-én

Magyarországon az elmúlt 24 órában 174 új fertőzöttek regisztráltak, elhunyt 28 koronavírusos beteg. Közben az Európai Bizottság jóváhagyta a 12-15 éves gyermekek oltását a BioNTech/Pfizer közösen fejlesztett vakcinájával az Európai Unióban.

Az Európai Bizottság azután adott zöld utat a Pfizer vakcinájának, hogy annak alkalmazását erre a korcsoportra múlt pénteken az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) is engedélyezte. Az Európai Bizottság jóváhagyását követően a tagállamok saját hatáskörben dönthetnek a vakcina alkalmazásáról az érintett korosztály esetében.

A fiatalok közül Magyarországon eddig a 16-18 év közötti korosztályt oltották a Pfizer vakcinájával, és a Moderna mellett Pfizert kapnak a várandós nők is.

Megugrott a halálos áldozatok száma

Az elmúlt 24 órában itthon 174 az új fertőzöttet azonosítottak, velük a járvány kezdete óta összesen 804 712 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt a járvánnyal összefüggésben 28 beteg, szemben az egy nappal korábban jelentett 5 halálos áldozattal.

Az aktív fertőzöttek száma 703 352, kórházban 947 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 100-an vannak lélegeztetőgépen, ők egy nappal korában még 110-en voltak.

A kormányzati járványportál adatai szerint az oltásra regisztráltak száma 5 millió 236 ezer, a regisztráltak 91%-a már megkapta az oltást. Június elsején újabb Pfizer és Janssen vakcinaszállítmányok érkeznek.

XS
SM
MD
LG