Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Újabb rangos szakmai elismeréssel díjazták a Szabad Európa két újságírójának munkáját


Báthory Róbert a díjnyertes videó forgatása közben Szarvas közelében
Báthory Róbert a díjnyertes videó forgatása közben Szarvas közelében

Báthory Róbert és Barna-Lipkovski Miklós Rabszolgasors Magyarországon: van, ahol már divat lett a csicskatartás című videója kapta TV/Videó kategóriában a Szegénységről Méltósággal Sajtódíj első díját.

Az indoklás szerint az idei díjazottak a szegénység számtalan arcát mutatják be érzékenyen, a modern rabszolgáktól az egyedülálló szülők küzdelmén át az előítéletek jelentette, nehezen átléphető akadályokig.

Barna-Lipkovszki Miklós és Báthory Róbert a díjkiosztón, Budapesten 2022. június 9-én
Barna-Lipkovszki Miklós és Báthory Róbert a díjkiosztón, Budapesten 2022. június 9-én

Báthory Róbert és Barna-Lipkovski Miklós munkája a Békés megyei Szarvas példáján keresztül mutatja be, hogyan működik a modern rabszolgatartás ma Magyarországon, illetve hogy milyen nehéz ebből a sorsból kitörniük az érintetteknek, akik sokszor akár önszántukból is visszamennek fogvatartóikhoz szabadulásuk után.

A Szabad Európa két munkatársának első díjas munkáját itt tekintheti meg:

Rabszolgasors Magyarországon: van, ahol már divat lett a csicskatartás
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:16:35 0:00

Az Esély Labor Egyesület – az Átlátszó, az ERSTE Stiftung és az ELTE BTK Média és Kommunikáció Tanszék közreműködésével – hatodszorra ítélte oda szegénységet megtapasztalt zsűritagok javaslata alapján a díjakat, ezúttal a 2021. január 1. és december 31. között megjelent cikkekért, riportokért, interjúkért, tudósításokért.

Print/Online kategóriában az első díjat Csatári Flóra Dóra, a Telex és Kádár Kata, a Transtelex munkatársának közös, A láthatatlan migráció című anyaga nyerte.

A kategória különdíjasa a 24.hu munkatársa, Grád-Kovács Márta és Palágyi Barbara, valamint Janecskó Kata, a Telex munkatársa. A TV/Videó kategória különdíjasa Bognár Péter és Mellik Éva, az nlc.hu munkatársa.

A díj célja, hogy minden évben felhívja a figyelmet a szegénységben élők helyzetét körültekintően, méltósággal és árnyaltan bemutató újságírói munkákra.

XS
SM
MD
LG