Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Újabb személyeket hallgattak ki gyanúsítottként a Völner–Schadl-ügyben


Völner Pál és 13 újonnan kirendelt végrehajtó 2019. augusztus 7-én (képünk illusztráció)
Völner Pál és 13 újonnan kirendelt végrehajtó 2019. augusztus 7-én (képünk illusztráció)

Tizenkilencre emelkedett a Völner–Schadl-ügy gyanúsítottjainak száma. A volt államtitkárt és a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnökét is érintő korrupciós ügyben legutóbb meggyanúsított személyek közül az egyik végrehajtó – tudta meg a 24.hu a Központi Nyomozó Főügyészségtől.

A hírportál úgy tudja, hogy ez utóbbi személy Schadl György felesége, Schadl-Baranyai Helga, aki Gödöllőn önálló bírósági végrehajtó. Ezt az információt a hírportál nem tudta megerősíttetni, de mint írják, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar honlapján elérhető végrehajtói névjegyzékben kedden megjelent tájékoztatás szerint Schadl-Baranyai Helga már nem látja el a munkáját, azt egy másik végrehajtó vette át.

A Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatása szerint letartóztatásban továbbra is ketten vannak, egyikük Schadl György. Ő, ahogyan arról a Szabad Európa is beszámolt, már tavaly novemberben letartóztatták, amikor a feleségével a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren egy Dubajba induló gépre készültek felszállni. Sajtóinformációk szerint tetemes mennyiségű készpénz volt náluk.

A 24.hu azt írja, hogy Schadl György saját budaörsi végrehajtói irodája még úgyis 102 millió bevételt hozott, hogy ő közben börtönben ült. Felesége gödöllői irodája pedig, amiben a férj is tulajdonos, 258 milliós rekordbevételt termelt 2021-ben.

A hivatali vesztegetéssel gyanúsított volt államtitkár, Völner Pál mentelmi jogának felfüggesztését tavaly év végén kérte Polt Péter legfőbb ügyész, mert a gyanú szerint Völner hosszú időn keresztül alkalmanként két–ötmillió forintot fogadott el Schadl Györgytől, akit Völner meggyanúsítása előtt pár héttel tartóztattak le.

Időközben kiderült az is, hogy ez csak aprópénznek számított ahhoz képest, hogy a végrehajtóknál valódi vagyonok cseréltek gazdát.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG