Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Újra aktívak a fideszes Facebook-trollok


A kampány közeledtével újra egyre aktívabbak a kormányoldalhoz köthető Facebook-trollok. Kis közösségek csoportjaiba jelentek meg nagyszámmal orosz közösségi oldalak képeit használó kamuprofilok, a kormányzati narrativa terjesztésére, és Karácsony Gergely lejáratására, derül ki a Political Capital kutatásából.

Hogyan jelenik meg a dezinformáció a közösségi médiában, milyen technikákat használnak egyes szereplők a dezinformáció terjesztésére, kik is valójában a „trollok”, és mit csinálnak? Ezeket a kérdéseket járjuk körbe a Political Capitallal közös sorozatunkban Molnár Csaba, kutatásvezetővel és Krekó Péter igazgatóval.

Itt tudja meghallgatni a podcastot:

Újra aktívak a fideszes facebook-trollok
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:39:28 0:00

  • 16x9 Image

    Benyó Rita

    Benyó Rita a Szabad Európa újságírója. Két évtizede dolgozik politikai újságíróként. Pályáját az InfoRádióban kezdte, később a TV2, majd 2009 és 2011 között az MTV parlamenti és politikai tudósítójaként dolgozott. Ezt követően a Hír24 Híradójának szerkesztő-műsorvezetője, majd az ATV Heti Napló című műsorának, illetve a Jelen című hetilapnak a riportere volt. A politika mellett kulturális és gasztronómiai témákkal is foglalkozik.

XS
SM
MD
LG