Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Újra érdemben nőtt a koronavírusos betegek száma a kórházakban


A Péterfy Kórház-Rendelőintézet épülete a főváros VII. kerületében, 2021. június 13-án.
A Péterfy Kórház-Rendelőintézet épülete a főváros VII. kerületében, 2021. június 13-án.

Megugrott némileg a kórházban lévő fertőzöttek száma, és az előző heti másfélszeresére nőtt a halálozásoké. Az oltási programmal továbbra sem tud szinte senkit elérni az állam, akit eddig nem tudott.

A járvány 73 újabb közvetlen halálos áldozatát jelentette az állam az október 5-én. Ők az előző hét nap során vesztették életüket, velük együtt 47 576 főnél jár a közvetlen áldozatok száma Magyarországon.

1 752 koronavírusos beteg van jelenleg kórházban, közülük 32-en invazív lélegeztetőgépen. Minden jelzett érték érdemi növekedést jelez az előz heti adatokhoz képest.

Ahogy az azonosított új fertőzöttek száma is több mint kétezer fővel magasabb volt a megelőző héthez képest, csaknem 14 ezer új fertőzöttett regisztráltak a mostani időszakban. Ez a mutató azonban elég különösen megbízhatatlan, a tesztelést mennyiségétől és minőségétől is erősen függ.

Az oltási program papíron továbbra is fut, a valóságban azonban tartósan nem sikerül az államnak elérnie az oltatlanokat. Az előző hét nap során az egész országban kevesebb mint 300 embernek sikerült megszervezni az első oltását.

A második oltását alig többnek. Magyarország kétharmada, 6 418 352 fő kapott eddig legalább egy oltást, közülük szinte mindenki valójábba legalább két oltást kapott.

  • 16x9 Image

    Szalai Bálint

    Szalai Bálint a Szabad Európa budapesti szerkesztőségének újságírója. Nyolc évig dolgozott az akkor leglátogatottabb híroldalnak számító Indexnél. Egyéb elismerések mellett 2015-ben megkapta a Gőbölyös Soma-díjat. A 2018/19-es akadémiai évben az Arizona Állami Egyetem Fulbright-program Humphrey-ösztöndíjasa volt. 

XS
SM
MD
LG