Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek
Rakétatámadás után Kijevben 2022. április 29-én. Az orosz erők nem sokkal az ukrán elnök és az ENSZ-főtitkár találkozója után mért csapást a fővárosra
Rakétatámadás után Kijevben 2022. április 29-én. Az orosz erők nem sokkal az ukrán elnök és az ENSZ-főtitkár találkozója után mért csapást a fővárosra

Az ukrán elnök szerint Oroszország az ENSZ-t akarta megalázni a Kijev elleni rakétatámadással

Meghalt a Szabad Európa egyik munkatársa az ukrán fővárost sújtó orosz rakétatámadásban. Ismét megkísérlik kimenekíteni az Azovsztalban rekedt civileket. Brit küldöttség vizsgálja a háborús bűncselekményeket Ukrajnában. Brit segélymunkások kerülhettek orosz katonák fogságába.

11:20 2022.04.29.

Orosz katonák elrabolhattak két brit állampolgárt

A Presidium Network segélyszervezet vezetője arról számolt be, hogy utoljára hétfőn hallottak arról a két brit férfiról, akik önálló evakuációs műveletet próbáltak szervezni Ukrajna délkeleti részén.

Dominik Byrne tájékoztatása szerint Paul Urey és Dylan Healy az orosz hadsereg által megszállt, Zaporizzsjától 80 kilométerre található Dnyiprorudnéból tűnt el, ahonnan megpróbáltak kimenekíteni egy családot.

A később sikeresen Lengyelországba menekült család tagjait az oroszok kihallgatták, és számos kérdést feltettek nekik a „brit kémekről”.

A londoni külügyminisztérium egyelőre nem válaszolt az üggyel kapcsolatos megkeresésekre. Az orosz kormány pedig tagadja, hogy elrabolták volna a szóban forgó személyeket. (AP)

11:05 2022.04.29.

Megpróbálják kimenekíteni a mariupoli acélüzemben rekedt civileket

Az ukrán elnöki hivatal bejelentette, hogy pénteken műveletet indítanak a két hónapja tartó ostrom során szinte porig rombolt városban lévő gyár területén menedéket keresett civilek evakuálására.

További részleteket nem közöltek. Az orosz kormány pedig nem szólalt meg az ügyben.

António Guterres ENSZ-főtitkár, aki az utóbbi napokban Moszkvában és Kijevben is járt, azt közölte csütörtökön, hogy intenzív tárgyalások folynak a helyzet megoldásáról.

„A felek jóakaratától függünk, együtt vagyunk ebben benne” – mondta Amin Awad, a világszervezet ukrajnai válságkoordinátora.

Vlagyimir Putyin orosz elnök hétfőn „elméleti hozzájárulását” adta ahhoz, hogy az ENSZ és a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága megkezdje a civilek kimenekítését az orosz hadsereg által bekerített üzemből. (Reuters)

Orosz és csecse katonák a mariupoli Azovstal acélgyár megsemmisített adminisztratív épülete előtt 2022. április 21-én
Orosz és csecse katonák a mariupoli Azovstal acélgyár megsemmisített adminisztratív épülete előtt 2022. április 21-én

10:47 2022.04.29.

Találtak egy holttestet egy lebombázott kijevi épület romjai alatt

Az épületet csütörtökön érte orosz rakétacsapás, amikor António Guterres ENSZ-főtitkár épp az ukrán fővárosban tartózkodott.

Vitalij Klicsko kijevi főpolgármester arról számolt be, hogy rábukkantak a romok alatt a támadás első halálos áldozatára.

Moszkva nem kommentálta a történteket. (Reuters)

10:24 2022.04.29.

Továbbiak betöltése

XS
SM
MD
LG