Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Ukrajna súlyos csapást mérhetett az orosz légierő egyik bázisára


Kilőtt ukrán drón okozott tüzet az oroszországi Kurszki területen 2024. április 4-én
Kilőtt ukrán drón okozott tüzet az oroszországi Kurszki területen 2024. április 4-én

Az oroszországi Rosztov régióban található támaszpont elleni támadásban hat katonai repülőgép is megsemmisült – jelentették ukrán hírszerzési források pénteken.

A névtelenséget kérve nyilatkozó tisztségviselő közlése szerint az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) és a hadsereg közös műveletében nyolc másik repülőgép is megrongálódott.

A Morozovszk légibázison Szu-24 és Szu-24M típusú orosz taktikai bombázók is állomásoznak, amelyek gyakran támadják az ukrán hadsereget és a frontvonal környékén található településeket.

A jelentést független forrásokból még nem tudta megerősíteni a hírt lehozó Reuters brit hírügynökség.

Ehhez kapcsolódóan: A valaha volt legnagyobb drónháború Ukrajnában

Az orosz sajtó korábban arról számolt be a moszkvai védelmi minisztériumra hivatkozva, hogy péntekre virradóra ötvenhárom ukrán drónt lőttek ki, a legtöbbet épp a Rosztovi terület felett.

Az ukrán hadsereg az utóbbi hetekben jelentősen fokozta az oroszországi célpontok támadását, főként a kőolajfinomítókat próbálva kiiktatni, hogy ezáltal elvágják a Kremlt az egyik fő bevételi forrásától.

Egy magas rangú ukrán kormányzati illetékes korábban abbéli reményét fejezte ki, hogy idén több ezer nagy hatótávolságú drónt tudnak majd legyártani a nagyszabású haderőfejlesztési program részeként.

Ehhez kapcsolódóan: Nagy erőkkel drónok fejlesztésébe kezd az ukrán Antonov

Mivel az ország egyelőre nem képes elég gyorsan nagy hatótávolságú rakéták előállítására, és a nyugati szállítmányok jó ideje akadoznak, Kijev a pilóta nélküli repülőgépek fejlesztésében látja a megoldást.

Készült a Reuters tudósításának felhasználásával
XS
SM
MD
LG