Akadálymentes mód

Zelenszkij: Kárpátalja a gazdasági és társadalmi növekedés egyik motorja lehet


Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Kárpátalján koordinációs értekezletet tartott a térség gazdasági, szociális és biztonsági helyzetéről 2023. augusztus 2-án
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Kárpátalján koordinációs értekezletet tartott a térség gazdasági, szociális és biztonsági helyzetéről 2023. augusztus 2-án

A magyar közösség képviselőivel, Babják Zoltán polgármesterrel és katonai vezetőkkel találkozott Beregszászon az ukrán elnök. Volodimir Zelenszkij kárpátaljai látogatását biztonsági okokból csak néhány órával érkezése előtt jelentették be.

Az ukrán elnök videóüzenetben számolt be közösségi oldalán a kárpátaljai útról. Arról beszélt benne, hogy hosszú és mozgalmas napon van túl. Beszámoltak neki a légvédelmi erők munkájáról, nagyköveti találkozókon vet részt, és őszre tervezett konkrét diplomáciai feladatokról beszéltek. Az elnök pozitívan értékelte a régió helyzetéről folytatott megbeszélést, szerinte Kárpátalja mindenképpen Ukrajna gazdasági fejlődésének egyik motorja lehet.

Zelenszkij Beregszászon fejezte be kárpátaljai látogatását, ahol a magyar közösség képviselőivel, katonákkal, a térség vezetőivel találkozott.

A Telex tudósítása szerint Beregszászon sokan összegyűltek az utcán, hogy köszöntsék az ukrán elnököt. A találkozón ott volt Ukrajna leendő magyarországi nagykövete, Sándor Fegyir is, aki március óta nem kapja meg Novák Katalin köztársasági elnök hozzájárulását ahhoz, hogy elfoglalhassa hivatalát.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG