Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Helyi vállalkozások segítik a város tanárait Pécsett


Eredetileg a pedagógusoknak beígért bérnövelést próbálják helyben összehozni a pécsiek, aztán változott a terv
Eredetileg a pedagógusoknak beígért bérnövelést próbálják helyben összehozni a pécsiek, aztán változott a terv

Közösségi Kiállás a Pedagógusokért néven (#KKP ) indított Facebook-csoportot Putz Ádám, a Pécsi Tudományegyetem adjunktusa. A csoporton keresztül a vállalkozások kedvezményeket kínálhatnak a tanároknak, óvónőknek.

Putz Ádám a kezdeményezésről elsőként beszámoló Telexnek elmondta, eredetileg az volt a cél, hogy a pedagógusoknak beígért bérnövelést próbálják helyben összehozni a pécsiek, de mint fogalmaz, ez irreálisnak bizonyult.

Így most helyi vállalkozásokat kötnek össze a pedagógusokkal, akik igazolva a jogosultságukat, igénybe vehetik a kedvezményes szolgáltatásokat. Eddig 15 helyi kisvállalkozás, köztük vendéglátóhely, számítástechnikai szerviz, könyvesbolt, fodrászat csatlakozott a kezdeményezéshez. Az eddigi legnagyobb csatlakozó az önkormányzati tulajdonban lévő Pécsi Állatkert.

A Facebook-csoportnak már 250 tagja van, Putz Ádám örülne, ha a kezdeményezés országos szintűvé nőné ki magát.

Megkeresték a helyi oktatási intézmények vezetőit is, hogy a kezdeményezés híre minden pécsi pedagógushoz eljusson. Ebben leírják, hogy a KKP partnerek által biztosított kedvezményeket a Pécsett dolgozó, fizetésüket a pedagógus bértábla alapján kapó szakemberek vehetik igénybe. Beleértve, de nem kizárólag az óvónőket, általános-, és középiskolai tanárokat, a gyógypedagógusokat, pedagógiai asszisztenseket.

A kedvezmény igénybevételére való jogosultságot a pedagógusok kötelesek igazolni, erre megfelelő a pedagógus igazolvány, de munkáltatói igazolás hiányában elfogadható a munkáltató honlapján elérhető munkatársi lista, valamint egy fényképes igazolvány felmutatása is.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG