Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Visszahozzák az idősek vásárlási idősávját


Idős asszony kerül meg egy szabálytalanul parkoló autót a XX. kerületi Tátra téren 2020. szeptember 5-én.
Idős asszony kerül meg egy szabálytalanul parkoló autót a XX. kerületi Tátra téren 2020. szeptember 5-én.

A boltokban hétköznap 9-11 óra között, hétvégén 8-10 között csak idősek vásárolhatnak megint. Az idősek vásárolhatnak egyébként az idősávon túl is.

Újra visszajön az idősek vásárlási idősávja, jelentette be Orbán Viktor a Facebookon. Állítása szerint:

  • hétköznap délelőtt 9-11 óra között,
  • hétvégén pedig 8-10 óra között

kizárólag idősek vásárolhatnak a boltokban. De az idősek ezen túl is vásárolhatnak, az idősávok csak arra vonatkoznak, hogy a megadott órákban nem mehetnek be mások vásárolni.

Azt nem árulta el, hogy most pontosan melyik korosztály fog idősnek számítani, de az operatőre egy pillanatra az előtte lévő papírt is mutatta, azon 65 év felettiekről volt szó. A hivatalos szabály a Magyar Közlönyből fog kiderülni.

Frissítés: Késő délután megjelent a vonatkozó Magyar Közlöny, eszerint csak az élelmiszerboltokra, a patikákra és a drogériákra fog vonatkozni ez a vásárlási idősáv.

A Magyar Orvosi Kamara már egy hónapja kérte a kormányt, hogy azonnal állítsák vissza az idősek vásárlási idősávját, mert a járvány kordában tartásához szükséges lett volna.

Érdekesnek találta cikkünket? Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát! Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!

XS
SM
MD
LG