Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Védelmi hivatalt is irányít október elsejétől Rogán Antal minisztériuma


Antal Rogán
Antal Rogán

Védelmi Igazgatási Hivatalt állít fel a kormány, az új szerv a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda alá tartozik majd, és a védelmi és biztonsági igazgatás központi szerve lesz.

Az új hivatal felállításáról szóló rendelet szerda este jelent meg a Magyar Közlönyben. A hivatalt közvetlenül egy főigazgató irányítja majd, nem nevezték meg. Varga Mihály pénzügyminiszter feladata, hogy a költségvetésen belül elkülönítse a hivatal felállításához és működéséhez szükséges forrásokat.

Az új csúcsszerv feladata egyebek között:

  • a védelmi és biztonsági igazgatási szabályozási reform szakmai folyamatainak koordinációja.
  • a hivatal működését közvetlenül megalapozó szabályozók előkészítése,
  • a reformmal kapcsolatos ágazati javaslatok szakmai összehangolása,
  • a központi és területi közigazgatási szervek állományában a védelmi és biztonsági igazgatási feladatokat ellátó személyek reformmal összefüggő igazgatási felkészítése.

A Telex emlékeztet arra, hogy Rogán Antal felügyeli az új kormányzati struktúrában a polgári nemzetbiztonsági szolgálatokat is.

Kvíz: Ki miért felel az ötödik Orbán-kormányban?

Kvíz: Ki miért felel az ötödik Orbán-kormányban?

Indítsa el a kvízt, ha többet akar megtudni

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG