Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Visszavonulóban az ötödik járványhullám, ezt mutatják a friss adatok


Egy férfi várakozik azt oltást követően a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton Miskolcon 2022. március 2-án.
Egy férfi várakozik azt oltást követően a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton Miskolcon 2022. március 2-án.

Magyarországon az elmúlt 24 órában 3064 új fertőzöttet igazoltak, 75 ember halálát hozták összefüggésbe a járvánnyal, ez utóbbi az omikron magyarországi megjelenése óta a legkedvezőbb adat.

Az újonnan igazolt esetekkel együtt a járvány kezdete óta összesen 1.800.046 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 75 beteg, velük az elhunytak száma 44.286-ra emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma 137.186. Kórházban 2961 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 127-en vannak lélegeztetőgépen. A kormányzati járványportál szerint a járvány ötödik hullámának leszálló ágában van az ország, csökken a fertőzöttek és a kórházi betegek száma.

A kormány emiatt döntött úgy, hogy kivezeti a még meglévő járványügyi korlátozásokat és március 7-én, hétfőn megszűnik a maszkviselési kötelezettség is.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG