Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Vona Gábor: „Magyar Péter idő előtt kapott óriási bizalmat”


„Én a kockázatot látom Magyar Péterben, nagyon keveset tudunk róla. Ha most melléállnék a pártommal, az olyan, mintha a rulettasztalon mindent feltennék a piros nyolcasra” – mondja Vona Gábor. A 2RK elnökével beszéltünk a pártépítés kihívásairól, a háborúról, a saját múltjával való szembenézésről, a választási esélyekről és az ellenzékváltó hangulatról.

A beszélgetés legfontosabb gondolatai:

  • „Minden politikai párt szereti a népszerűséget, nyilván mi is, de azt a fajta hirtelen jött népszerűséget, ami most Magyar Pétert körülveszi, nem irigylem tőle, volt nekem ebben részem 2009-2010 környékén. Tudom, hogy mi ez, és tudom, hogy nagyon sok hibát tud elkövetni az ember, ha nincs megágyazva egy szervezetnek.”
  • „A személyem miatt adná magát, hogy a 2RK jobboldali, hiszen egy volt radikális jobboldali pártnak voltam az elnöke, de ez a közösség nem jobboldali.”
  • 2024. június 10-én késleltetett módon a 2022-es választás konzekvenciáinak a levonása fog történni.
  • Az ellenzéki pártoknak tudniuk kell, hogy a kegyelmi botránnyal új időszak kezdődött, ahol a civil szférával vagy az influenszerekkel való kapcsolat vagy viszony nagyon megújítja a politika működését.
  • Van miért bocsánatot kérnem a politikai múltamért, és ha kell, újra és újra meg is teszem.

Itt nézheti meg a beszélgetést:

Ha csak hallgatná, azt itt teheti meg:

Vona Gábor: „Magyar Péter idő előtt kapott óriási bizalmat”
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:59:12 0:00
  • 16x9 Image

    Benyó Rita

    Benyó Rita a Szabad Európa újságírója. Két évtizede dolgozik politikai újságíróként. Pályáját az InfoRádióban kezdte, később a TV2, majd 2009 és 2011 között az MTV parlamenti és politikai tudósítójaként dolgozott. Ezt követően a Hír24 Híradójának szerkesztő-műsorvezetője, majd az ATV Heti Napló című műsorának, illetve a Jelen című hetilapnak a riportere volt. A politika mellett kulturális és gasztronómiai témákkal is foglalkozik.

XS
SM
MD
LG