Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Zavargássá fajult egy iskolai verekedés egy vegyes etnikumú kazah faluban


Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

Bűnügyi vizsgálatot indított a rendőrség, miután zavargássá fajult egy iskolai verekedés egy vegyes etnikumú, kazahok és ujgurok által lakott településen Kazahsztánban.

A tájékoztatás szerint a kínai határ közelében lévő Pidzimben szerdán verekedés tört ki középiskolás tanulók két csoportja között. Egy 16 éves fiút kórházba szállítottak, de a sajtó arról írt, hogy többen is megsérültek.

Az esetről közzétett videofelvételek egyikén az látható, hogy egy diák a földre zuhan, és nem kel fel. A kazah nemzetiségű tinédzser állapotáról egymásnak ellentmondó nyilatkozatok láttak napvilágot, a megszólaló orvosok szerint súlyos fejsérülést szenvedett, az önkormányzat vezetője azonban arról számolt be, hogy már jól van, stabil az állapota.

"Legyet esznek és kartonpapírt" - súlyos aszály Kazahsztánban
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:03:56 0:00

A rendőrség közlése szerint később nagyjából harminc felnőtt gyűlt össze a verekedésben részt vevő egyik fiú családjának háza közelében, ahol több lakás és autó ablakát is betörték. Az arról szóló híreket azonban cáfolták, amelyek szerint épületeket is felgyújtottak volna az összegyűltek.

Panfilov körzet mintegy 130 ezres lakosságának többsége kazah nemzetiségű, az ujgur kisebbség aránya harminc százalék körül van.

A hatóságok vizsgálatot indítottak az iskolai verekedés és a faluban azt követően kirobbant zavargások ügyében is, továbbá igyekeztek mindenkit biztosítani afelől, hogy Pidzimben nincsenek etnikumok közötti konfliktusok. A sajtónak nyilatkozó helybeliek szerint azonban nem ez volt az első hasonló incidens a településen.

XS
SM
MD
LG