Covid: Magyarországon 107 halott, Németország még karácsony előtt akar vakcinát

Spanyol egészségügyi dolgozók gyászolják a koronavírus következtében elhunyt ápoló kollégájukat.

7845 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 597-en vannak lélegeztetőgépen.

1893 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az koronavírus-fertőzést, ezzel 285 763 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 107 beteg, így az elhunytak száma 7237 főre emelkedett.

Ehhez kapcsolódóan: "Magunk alá gyűr, ha nem lépünk fel ellene"

A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 83 115 fő, az aktív fertőzöttek száma 195 411 fő. Az aktív fertőzöttek 18%-a, az elhunytak 21%-a, a gyógyultak 23%-a budapesti. 7845 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 597-en vannak lélegeztetőgépen.

Németország még karácsony előtt akar oltóanyagot

Az Egyesült Államokban átlépte a járvány áldozatainak a száma a 300 ezret, miközben az egészségügyi dolgozók elkezdték megkapni a koronavírus elleni oltás első adagját.

Európában a német egészségügyi miniszter egyre nagyobb nyomást helyet az EU gyógyszerügyi felügyeletére, hogy engedélyezzék még karácsony előtt az oltóanyagot, írja a dpa német hírügynökség.

Jens Spahn megjegyezte, hogy Németország már több mint 400 oltási központot állított fel, és egy 10 ezer fős egészségügyi csapat áll készen az oltás megkezdésére. A német miniszter nehezményezi, hogy miközben Kanadában, az Egyesült Királyságban és az Egyesült államokban már elérhető az amerikai–német együttműködésben készült oltószer, Németországban az uniós szabályok miatt még nem használhatják.

Your browser doesn’t support HTML5

Az allergiás reakciók ellenére Amerika is beveti a vakcinát

A csehek ismét szigorítanak

A csehek két héttel a korlátozások lazítása után december 14-én ismét lezárásokat jelentettek be. Az éttermeknek, bároknak, hoteleknek be kell zárniuk, csak az alapvető szolgáltatások üzemelhetnek tovább.

Ehhez kapcsolódóan: Korlátozásokkal, de újraindult a cseh élet

Csehországban a hatóságok december 13-án 1 999 új esetet regisztráltak, az áldozatok száma pedig 9 609-re emelkedett.

Készült a Guardian és a BBC tudósításának felhasználásával.

Ingyenes mobilalkalmazásunkkal bárhol és bármikor elérheti a Szabad Európa weboldalának tartalmát. Töltse le díjnyertes applikációnkat a Google Play vagy az Apple Store kínálatából!