Hegyi-Karabah: ingyen kenyér háború idején

Kenyeret sütnek Sztepanakertben október 21-én. Az örmény tulajdonosok ingyen osztják szét a 700 grammos szeleteket a városban maradt helyiek között.
 
 
 

Friss kenyérrel a kezében távozik ez a férfi a pékségből.
 

Lena Ghevondian, ez az 55 éves pék azt meséli, napi 12 órát dolgozik a harcok kitörése óta.

Maszkban, kenyérrel a kezében sétál haza ez a férfi. A fegyveres konfliktus mellett a koronavírussal is küzd Örményország és Azerbajdzsán.

Gevondian (balra) kisebb darabokra szaggatja a tésztát kollégáival, mielőtt a sütőbe helyezik őket. A pék 20 éves fia jelenleg is a frontvonalon harcol.
 

Átvételre váró kenyerek. A pékség házhoz szállítja a kenyeret azok számára, akik nem tudnak elmenni érte. Egy sofőr azt mondta: "Minden nap szállítunk, akármikor, amikor az emberek kérik, legalább napi hat-nyolcszor. Mindenhol veszély leselkedik ránk, de igyekszünk mindenhova szállítani."

Sztepanakerti lakosok, amint átveszik az ingyen kenyeret.
 

A dolgozók előkészítik a tésztát a sütésre.

 

A 31 éves Armen Saghian a pékség tulajdonosa. Azt mondja: "Nincsenek anyagi problémáink. Kapunk hívásokat különböző szervezetektől felajánlásokkal, de nem szorulunk rá. Majd ha rá fogunk szorulni, hozzájuk fogunk fordulni". Saghian nem árulta el, miből működteti a pékséget.

Egy csaknem üres háztömb Sztepanakertben. A városban mintegy 55 ezren éltek, mielőtt a harcok kitörtek az azeri és örmény erők között szeptember 27-én. Azóta sokan elmenekültek innen.

Egy sztepanakerti pékség éjjel-nappal működik, hogy el tudja látni a Hegyi-Karabahban maradt helyieket ingyen friss kenyérrel. A pékség tulajdonosa azt nem árulta el, miből működteti a sütödét.