Orbán Viktor már most óriási választási csalást emlegetett és vizsgálatról beszélt

Orbán Viktor a Kossuth rádióban 2021. július 16-án.

A választások előtti utolsó közmédiás nyilatkozatában már előre választási csalást emlegetett és heteken belül bekövetkező jelentős és mély gazdasági válságról beszélt Orbán Viktor. A miniszterelnök szerint annyi itt az EBESZ-megfigyelő, mint egy hadsereg, de a turizmusnak jót tesznek".

Választási csalást akkor emlegetett Orbán Viktor, amikor a műsorvezető arról beszélt, hogy olyanok kapnak személyes sms-t az ellenzéktől, akik nem adták meg az adataikat.

Orbán úgy fogalmazott, hogy „stiklik mindig vannak", de ez „orbitális csalás" , és szerinte lesz a jogászoknak bőségesen dolguk a választások után. A miniszterelnök szerint már „annyi itt az EBESZ-megfigyelő, mint egy hadsereg, de a turizmusnak jót tesznek".

Orbán a vasárnapi választások és a népszavazás kapcsán ismét „genderőrületet" és „liberális világmédiát" emlegetett, majd közölte, hogy a jobboldal a garancia békére.

Ehhez kapcsolódóan: „Ez az ember nem szuverén, hanem hazaáruló” – Márki-Zay Péter Orbánról, külpolitikáról, ellenzéki esélyekről

Mély és jelentős gazdasági válság

Orbán Viktor szerint ez következik heteken belül Európában az energiaválság miatt. Úgy véli, hogy néhány alapvető élelmiszerből is hiány alakulhat ki. A gazdasági válság pedig fontos kérdés lesz a választás után.

Orbán Viktor azt állítja, hogy választási győzelme esetén nem gondolkodik megszorításokban, hogy kezelje a válságot, mert az szerinte elhibázott lépés lenne, inkább adót csökkentene. Ismét megemlítette a családtámogatások kiegészítését, mint mondta, ki kell védeni a háború, az energiaválság és a gazdasági átrendeződés következményeit.

Az ukrán háborúról és a Magyarországot ért nemzetközi bírálatokról egyebek között azt mondta, hogy nem lehet lekapcsolni az orosz energiaforrásokat, mert a gazdaság működése a tét, és úgy vélte, hogy noha Németország, Ausztria és Bulgária is hasonló cipőben jár, könnyebb Magyarországba belekötni, mint a németekbe.