Orbán Viktor szerint az Európai Unió nem tud fogást találni a pedofiltörvényen

Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban Nagy Katalin műsorvezetőnek a Kossuth rádió stúdiójában 2018. november 23-án

A Parlamentben kedden megszavazott, a bírálói szerint a meleg közösségeket súlyosan sértő törvényről is beszélt a miniszterelnök a Kossuth rádióban.

Orbán Viktornak nem tűnik melegellenesnek a törvény, szerint az kizárólag a gyermekek védelméről szó, nem pedig a 18 éven felüli korosztályról.

„Ez egy szabad ország, úgy élnek, ahogy akarnak. Hogy milyen orientációjuk, életvezetésük van, az rájuk tartozik, felnőtt emberek. De a gyerekeket védeni kell, a törvény erről szól” – fogalmazott a miniszterelnök.

Orbán Viktor azt javasolta a melegközösség tagjainak, hogy olvassák el a törvényt, akkor látják majd, hogy annak kiindulópontja az, hogy a gyermekek szexuális nevelése kizárólag a szülőkre tartozik, ezt semmilyen intézmény nem veheti el. A gyerek a szülőé, az apjáé és az anyjáé". Szerinte Brüsszelben nem tudnak majd fogást találni a törvénycsomag miatt Magyarországon.

Ehhez kapcsolódóan: Elfogadták, tilos lesz bárhogyan „megjeleníteni” melegeket kiskorúaknak

Németország a mérce az oltásokban

Orbán Viktor aggasztónak tartja, hogy Magyarországon van hárommillió ember, aki nem oltatta be magát. Szerinte a magyarok azt gondolják, túl vagyunk a járványon, pedig ez egy olyan vírus, ami nem múlik el, itt lesz, és aki nem oltatta be magát, azt meg fogja találni.

A miniszterelnök a németeket tekinti mércének oltási hajlandóságban, és megismételte, hogy aki be van oltva, azt az szerinte védett minden, eddig ismert variánssal szemben.

Your browser doesn’t support HTML5

"Mintha nem kaptak volna oltást" - antitestek nélkül két dózis vakcina után