Fényűzés és luxus: így nézhet ki belülről Putyin palotája

A palota madártávlatból egy drónfelvételen. A fényűző épület mintegy 18 kilométerre helyezkedik el a népszerű orosz üdülővárostól, Gelendzsiktől. 

Egy szoba illusztrációja, amelyben állítólag a rúdtánc kelléke is helyet kapott.

Egy szoba illusztrációja, melyet állítólag maga Putyin orosz elnök használ. A digitálisan készített kép bal sarkában látható edzőfelszerelés utalás lehet Alina Kabajeva aranyérmes tornászra, aki sokak szerint Putyin partnere.

Egy, a tervrajzokon is szereplő kaszinó digitális ábrázolása.

A drónfelvételek mellett digitális illusztrációkat is készített Navalnij csapata a rezidencia lehetséges enteriőréről. Az illusztrációk kiszivárgott tervrajzokon alapulnak, illetve azokon a dokumentumokon, amelyeken olasz bútort rendeltek a birtokra.

Egy márvánnyal burkolt bár illusztrációja. A bútorok többségét állítólag olyan olasz luxusmárkáktól szerezték be, amelyek olyannyira exkluzívak, hogy katalógusaikat kizárólag személyesen rendelhetik meg a potenciális vásárlók.

Ez a belső teret ábrázoló illusztráció fotókon alapul, melyeket az épületben dolgozó munkások készítettek.

Az épületen belül található színház tervrajzok alapján készített digitális mása. Navalnij azt elismeri, hogy a valóság és az általuk készített illusztrációk részletei között lehetnek eltérések.

Egy zöld csempével díszített templom is található a birtokon. Navalnij szerint ez a "legtitkosabb és legszigorúbban őrzött építmény Oroszországban".

Az orosz korrupcióellenes aktivista és ellenzéki vezér, Alekszej Navalnij szerint a komplexum az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) tulajdonában van, akik állításuk szerint "kutatási- és oktatási tevékenységekhez" használják az épületet.


 

Navalnij azt állítja, ez a helikopterleszálló-pálya melletti füves domb egy jéghoki csarnokot rejt.

Egy építés alatt álló amfiteátrum a birtokon. Az elmúlt 15 évben építkezések zajlottak a területen, amelyek a mai napig nem fejeződtek be.

Egy légifelvétel, amelyen az állítólagos hokipálya (balra lent) is látható a helikopter-leszálló mellett. A kanyargós út melletti épületek állítólag az építőmunkások számára lettek felhúzva, akik láthatók voltak a Navalnij és csapata által készített drónfelvételeken.

A palotától 10 kilométerre egy szőlőbirtok és egy kastély is található. A tulajdonosok állítólag közeli kapcsolatban állnak Putyin orosz elnökkel.
 

Kaszinó, táncrúd és szőlőbirtok: megmutatjuk, hogyan fest kívülről és belülről a Putyin elnöknek tulajdonított exkluzív, tengerparti palota. A belső képek illusztrációk, kiszivárgott tervrajzok alapján készültek.