Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

A Facebookon keres szaktanárokat az ország egyik legjobb középiskolája


Az 1881-ben alapított Madách Imre Gimnázium épülete a főváros VII. kerületében, a Barcsay utca 5. szám alatt.
Az 1881-ben alapított Madách Imre Gimnázium épülete a főváros VII. kerületében, a Barcsay utca 5. szám alatt.

A budapesti Madách Imre Gimnáziumról van szó, amely az Eduline 2023-as rangsora szerint az ország 9. legjobb középiskolája. Most angol, spanyol, matematika–informatika, történelem–magyar és testnevelés szakos, egyetemi végzettségű tanárt keres a következő tanévre.

Határozatlan idejű szerződést ajánlanak a közösségi oldalon megjelent felhívásban. Mint írják, részállás esetenként lehetséges, és előnyt jelent, ha a jelentkezőnek van 3-5 éves gyakorlata.

A posztban arról is szó van, hogy az iskolai alapítvány - a szülők hozzájárulásával - az állam által nem térített tehetséggondozást, szakköröket, szabadidős programokat kifizeti, ami havi átlagban 25-50 ezer forint nettó többletjövedelmet is jelenthet. Az álláshirdetés előbb-utóbb a "közigálláson" is megjelenik.

Mint azt a Szabad Európa is megírta, a gimnázium tavaly októberben havi nyolcezer forint támogatást kért a szülőktől az iskola alapítványa számára a tanárok által túlórában elvégzett és ki nem fizetett munkájuk további ellátásához. A levélben ugyanakkor az is szerepelt, hogy aki nem tudja ezt a pénzt kifizetni, attól akár ezer forintot is elfogadnak a nyolcezer helyett, de olyan lehetőség is van, hogy a szülő nem fizet.

Idén áprilisban a középiskola tanárai a Facebookra feltöltött videóban mondták el, miért nem támogatják azokat a módosításokat, amelyek az új jogállási törvény tervezetében szerepelnek. Az iskola tanárai is részt vettek a polgári engedetlenségben, emiatt huszonegyen kaptak kirúgással fenyegető levelet a munkáltatójuktól.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG