Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

„A liberálisok rémálma” – írja az Alapjogokért Központ a budapesti Konzervatív Politikai Akció Konferenciáról


Orbán Viktor a CPAC dallasi konferenciáján 2022. augusztus 4-én
Orbán Viktor a CPAC dallasi konferenciáján 2022. augusztus 4-én

Az Alapjogokért Központ a tavalyi évet követően idén is megrendezi májusban a Konzervatív Politikai Akció Konferenciát (CPAC), amelyen főként az európai és az amerikai jobboldal erői képviseltethetik majd magukat.

A május 4–5-én tartandó CPAC Hungary főszónokának idén is Orbán Viktor miniszterelnököt kérték fel. Az esemény mottója: „Együtt erő vagyunk!”

Az Alapjogokért Központ keddi tájékoztatása szerint a fókuszban „a liberálisok rémálma, a nemzeti erők nemzetközi összerendeződése fog állni”, miután a tavalyi esemény közel kétszáz külföldi döntéshozót, újságírót és influenszert mozgatott meg.

A CPAC eredetileg a hetvenes évek óta az amerikai jobboldal éves nagygyűlése, az első európai fórumot tavaly szervezte meg az Alapjogokért Központ Budapesten.

Ehhez kapcsolódóan: Trump újra találkozott Orbánnal

Egyes kommentárok szerint a rendezvények a magyar kormány és az amerikai jobboldal közeledését tükrözik, ami aggodalmakra ad okot azzal kapcsolatban, hogy a Republikánus Párt esetleg le kívánhat másolni bizonyos antidemokratikus intézkedéseket az Egyesült Államokban.

Az AP tudósításában emlékeztet arra, hogy Orbán Viktort az Európai Unióban gyakran bírálják a jogállamiság csorbítása miatt, és ennek okán jelenleg is visszatartanak Magyarországtól több milliárd eurónyi közösségi forrást.

Ennek ellenére amerikai konzervatív körökben a magyar miniszterelnök nagy népszerűségnek örvend a bevándorlást és az LMBTQ-ügyeket illetően képviselt keményvonalas álláspontja miatt.

Ehhez kapcsolódóan: Orbán Dallasban: Vissza kell venni a washingtoni és brüsszeli intézményeket a liberálisoktól

Orbánt tavaly augusztusban álló ováció fogadta a CPAC dallasi konferenciáján, ahol azt is hangoztatta, hogy „vissza kell vennünk a washingtoni és brüsszeli intézményeket a liberálisoktól, ehhez pedig barátra és szövetségesre kell találnunk egymásban”.

Készült az AP tudósításának felhasználásával.
XS
SM
MD
LG