Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

A wimbledoni szervezők fellebbeznek az orosz, belorusz teniszezők kitiltásáért kapott pénzbírság ellen


Wimbledonnak nem maradt „életképes alternatívája" az orosz és belorusz versenyzők eltiltására – mondják a szervezők.
Wimbledonnak nem maradt „életképes alternatívája" az orosz és belorusz versenyzők eltiltására – mondják a szervezők.

Az All England Club – a wimbledoni tenisztorna szervezője – fellebbezett a női tornákat szervező WTA által kiszabott pénzbírság ellen, melyet azért kapott, mert kitiltotta az orosz és belorusz játékosokat a híres eseményről az ukrajnai invázió miatt.

Az All England Club vezérigazgatója, Sally Bolton július 4-én közölte, hogy a klub fellebbezett a WTA-büntetés ellen, amely a hírek szerint 250 000 dollár.

A WTA állítólag a Lawn Tennis Association-t (LTA) – a sportág brit szövetségét – is megbírságolta 750 000 dollárra, és az ügyben jártas forrás szerint az LTA is fellebbezett a bírság ellen.

Az LTA sem engedélyezte orosz vagy belorusz játékosok részvételét a múlt hónapban három városban zajlott füves pályás előversenyeken.

Bolton azt mondta, az All England Club azt várja, az ATP, a férfi tornák szervezője is megbírságolja-e az eltiltás miatt.

Az All England Club áprilisban jelentette be, hogy a brit kormány útmutatása alapján az orosz és belorusz játékosok idén nem indulhatnak Wimbledonban.

Ez a döntés azt jelentette, hogy olyan játékosok, mint az élre rangsorolt Daniil Medvegyev és a kétszeres bajnok Victoria Azarenka sem versenyezhetnek.

„Hihetetlenül nehéz és nagy kihívás volt a döntést meghozni. Nem vettük félvállról” – mondta Bolton.

A WTA és az ATP diszkriminatívnak nevezte az eljárást, és azt a példátlan lépést tette meg, hogy kijelentette: a tervek szerint július 10-én véget érő Grand Slam-tornán egyetlen játékosnak sem adnak ranglistapontokat.

Készült az AP, a Reuters és a dpa jelentéseinek felhasználásával.
XS
SM
MD
LG