Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Archívum: A Parlament ’56-os stúdiójában


Archívum: A Parlament ’56-os stúdiójában
please wait

Jelenleg nincs elérhető tartalom

0:00 0:38:08 0:00

Az 1956-os forradalom kitörésének 65. évfordulóján egy ritka felvételt idézünk fel elődünk, a Szabad Európa Rádió korábbi adásából. Az 1991-ben készült műsorban két bemondó, P. Debrenti Piroska és dr. Bőzsöny Ferenc idézi fel, hogyan működött a tömegtájékoztatás a forradalom végnapjaiban.

Több mint hetven éve, 1950-ben hangzott el először a Szabad Európa Rádió (SZER) magyar nyelvű adásának szignálja, és 1993. november 1-jéig szólt. A műsorkészítők és a szerkesztőséget kiszolgáló háttércsapat hatalmas értéket hagyott hátra: munkájukból egy korszak képe rajzolható meg.

A SZER utódjaként igyekszünk minél többet megmutatni ebből a példátlan örökségből. Podcastsorozatot indítunk, amelyben ismét meghallgathatnak néhányat a Szabad Európa Rádió korábbi műsoraiból. A hetente jelentkező epizódokban változatos témákat kínálunk: XX. századi kultúra, történelem, politika, ahogy az a müncheni szerkesztőségből látszott.

Az 1956-os forradalom kitörésének 65. évfordulóján egy ritka felvételt idézünk fel. Az 1991-ben készült műsorban az állami rádió két akkori bemondója, P. Debrenti Piroska és dr. Bőzsöny Ferenc idézi fel, hogyan működött a tömegtájékoztatás a forradalom végnapjaiban.

Az eredeti felvételt az Országos Széchényi Könyvtár Történeti Fénykép- és Videótára őrzi és bocsátotta rendelkezésünkre.
XS
SM
MD
LG