Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Átlépte a 43 ezret a járvány halálos áldozatainak száma Magyarországon


A szennyvízben a koronavírus koncentrációja magas szinten stagnál, de a regisztrált fertőzöttek száma folyamatosan csökken Magyarországon.
A szennyvízben a koronavírus koncentrációja magas szinten stagnál, de a regisztrált fertőzöttek száma folyamatosan csökken Magyarországon.

Az elmúlt 24 órában 7480 új fertőzöttet igazoltak Magyarországon, ezzel a járvány kezdete óta összesen 1.746.424-re nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 100 beteg, velük az elhunytak száma 43.066 emelkedett.

A kormányzati járványportál adatai szerint az aktív fertőzöttek száma 199.303, kórházban 4919 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 288-an vannak lélegeztetőgépen.

Leszálló ágban van a járványhullám

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője a közmédiában beszélt arról február 17-én, hogy a szennyvízben a koronavírus koncentrációja magas szinten stagnál, de a regisztrált fertőzöttek száma folyamatosan csökken, az 5. héten 13, a 6. héten 32 százalékkal, vagyis elindult a járványhullám leszálló ága.

A szakember szerint a jelenlegi adatok alapján nem várható az esetszámok újabb ugrásszerű növekedése. Arról is beszélt, hogy míg az elmúlt két hétben a 30-50 év közöttieknél volt a leggyakoribb a fertőzés, előzőleg inkább a gyerekeknél.

Galgóczi Ágnes hangsúlyozta, hogy akinek pozitív a tesztje, vagy tüneteket észlel, azonnal forduljon háziorvosához. Mint mondta, erre a megbetegedésre nincs speciális terápia, a vírusos betegségeknél általában szokásos pihenést, a nagyobb folyadékbevitelt, a D-vitamint, a tünetek enyhítését, a lázcsillapítást javasolják a szakemberek.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG