Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Az Egyesült Államokban már többen fogyasztanak marihuánát mindennap, mint alkoholt


Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

Egy friss tanulmány szerint 2022-ben nagyjából 17,7 millió ember fogyasztott kannabiszt mindennap vagy közel mindennap, míg az alkohol esetében ez a szám „csak” 14,7 millió volt az országban.

A szerző, Jonathan Caulkins rámutatott, hogy alkoholt továbbra is jóval szélesebb körben fogyasztanak az emberek, azonban 2022-ben először meghaladta az intenzív marihuánahasználók száma az intenzív alkoholfogyasztókét.

„A jelenlegi kannabiszfogyasztók jó negyven százaléka napi vagy közel napi szinten használja a szert. Ez a minta jobban társítható a dohányzáshoz, mint a tipikus alkoholfogyasztáshoz” – jelentette ki a Carnegie Mellon Egyetem kutatója.

Ehhez kapcsolódóan: Egyre terjed a kokainfogyasztás az európai adatok alapján

Az Addiction című folyóiratban megjelent tanulmány szerint 2022-ben körülbelül 17,7 millió amerikai fogyasztott kannabiszt mindennap vagy közel mindennap, míg az alkohol esetében ez a szám csupán 14,7 millió volt az országban.

Az utóbbi harminc évben mintegy tizenötszörösére nőtt a mindennapos kannabiszfogyasztók száma.

Ehhez kapcsolódóan: A német kormány a marihuána birtoklásának és árusításának liberalizációjára készül

A trend követi a szabályok változását, ugyanis a legtöbb amerikai államban mostanra engedélyezték az orvosi vagy rekreációs célú marihuánafogyasztást, bár szövetségi szinten még mindig tilos.

Dr. David A. Gorelick pszichiáter figyelmeztetett, hogy a gyakori szerhasználók nagyobb eséllyel válnak kannabiszfüggővé.

Készült az AP tudósításának felhasználásával.
XS
SM
MD
LG