Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Az éjszakai közvilágítás lekapcsolásáról, színházbezárásról dönthet Szolnok


A mintegy 7,6 milliárd forint kormányzati támogatással teljesen megújult Szolnoki Szigligeti Színház épülete az átadás napján, 2022. szeptember 16-án
A mintegy 7,6 milliárd forint kormányzati támogatással teljesen megújult Szolnoki Szigligeti Színház épülete az átadás napján, 2022. szeptember 16-án

Szalay Ferenc polgármester arról írt Facebook-oldalán, hogy az energia árának emelkedése az idei évre tervezett 777 millió forinton felül további 700 milliós kiadást jelent a városnak.

Jövőre a mostani árakkal számolva 4,1-4,7 milliárd forintot kell elkülöníteniük a gázra és az áramra. Szalay Ferenc megfogalmazása szerint ebben a helyzetben nincs helye taktikázásnak, felelősen kell dönteniük ahhoz, hogy megőrizzék a város likviditását, és garantálni tudják a legfontosabb önkormányzati ellátások működését.

Szolnok közgyűlése csütörtökön dönt a takarékossági intézkedésekről, egyebek között arról, hogy

  • a Szigligeti Színház decembertől február végéig bezár, nem lesznek előadások.
  • A közvilágítást péntek és szombat kivételével hajnali 0:00-4:00 között lekapcsolják.
  • A város óvodái, bölcsődéi működnek, néhány drágábban fűthető épületből átköltöztetik a csoportokat modernebb épületekbe.
  • A városházán a központi fűtést 18 fokra állítják, a további rezsicsökkentő megoldásokat vizsgálják.
  • A Véső úti strand télen nem nyit ki.
  • A Tiszaligeti Sportcsarnok bezár, csak a Szolnoki Olajbányász mérkőzéseire nyit ki.

A polgármester szerint ezekkel az intézkedésekkel a villamosenergia felhasználás 34 százalékát, a gázfelhasználás 26 százalékát tudják megtakarítani.

  • 16x9 Image

    Fazekas Pálma

    Fazekas Pálma a Szabad Európa budapesti irodájának hírszerkesztője. Csaknem harminc éve dolgozik újságíróként, elsősorban hírek, hírműsorok szerkesztőjeként, hírszerkesztőségek vezetőjeként. A nyomtatott és az elektronikus sajtó szinte minden területén dolgozott, így a Kurírnál, az Interpress Magazinnál, a Magyar Rádióban, a Westelnél, a Magyar Televízióban, az InfoRádióban, az Origóban és az Infostartnál is.  

XS
SM
MD
LG