Akadálymentes mód

A legfrissebb hírek

Az RFE/RL Litvánia után Lettországban is irodát nyitott


A Szabad Európa Rádió/Szabadság Rádió központi szerkesztősége Prágában 2017. február 7-én
A Szabad Európa Rádió/Szabadság Rádió központi szerkesztősége Prágában 2017. február 7-én

A Szabad Európa Rádió/Szabadság Rádió megnyitotta új szerkesztőségét Rigában, hogy így szélesebb közönséget láthasson el megbízható hírekkel, ellensúlyozva az orosz dezinformációs kampányt.

Jamie Fly, az amerikai kongresszus által finanszírozott RFE/RL elnöke beszédében köszönetet mondott Lettországnak, és kijelentette, hogy várakozással tekint a közös munka elébe Oroszország rosszindulatú befolyásolási kísérleteivel szemben, reményt adva azoknak, akiket megfosztottak a szabadságuktól.

A ceremónián Egils Levits lett államfő, John Carwile amerikai nagykövet és más magas rangú illetékesek is részt vettek.

Az iroda, amely a Szabad Európa egyik legnagyobb szerkesztősége lesz, helyet ad majd a Current Time hírcsatorna több munkatársának is. A központ orosz nyelvű hírekkel fogja ellátni a balti államokat és a szélesebb közönséget Európában és máshol, fontos feladatának tekinti a küzdelmet a térséget érintő orosz félretájékoztatás ellen.

Az RFE/RL tavaly márciusban kényszerült oroszországi irodáinak bezárására, miután a helyi hatóságok az ukrajnai invázió megindítását követően a független sajtó maradékát is felszámolták az országban.

Ehhez kapcsolódóan: Az RFE/RL irodát nyit Litvániában az orosz dezinformációk ellensúlyozására

A Szabad Európa a héten megnyitotta litvániai szerkesztőségét is, amely azokat az újságírókat fogadta be, akik az utóbbi években menekültek el a szomszédos Belaruszból, ahol a rezsim 2021-ben bezáratta az RFE/RL helyi szolgáltatását.

A Szabad Európa a független hírek forrása és a szabad véleménynyilvánítás fóruma huszonhárom olyan országban, ahol a szabad sajtó gyenge lábakon áll.

XS
SM
MD
LG